VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Cannelloni s tvarohem a ragù

1. května 2012 v 15:43 |  Těstoviny
V Italii se jako prvni chod podava "pasta" - testoviny v ruzne podobe, kterych je zde nescislne mnozstvi druhu. Jednim s nejoblibenejsich je "pasta al forno" - testoviny zapekane v troube. Na nedelni obed nebo i jako samostatny pokrm se hodi palacinkove zavitky s tvarohem a ragu-cannelloni con ricotta e ragù. Budete potrebovat pro 4 osoby:
Asi 12-15 palacinek
500 g tvarohu ve vanicce(nebo syr "ricotta"-podobny nasemu tvarohu)
3-4 lzice spenatu-i mrazeneho, pokud mate cerstvy, tak spareny
besamelova omacka-kupuji uz hotovou
masove ragu
trochu muskatoveho orisku, sul, pepr
parmezan

Palacinky i ragu muzeme pripravit den predem . Na palacinky potrebujeme asi 200 gr hl.mouky, 2 hrnky mleka, 2 cela vejce, sul. Vejce rozkvedlame v mlece a postupne vlevame do mouky, aby se neutvorily hrudky.Nechame odpocinout v chladu, pak smazime tenke palacinky.
RAGù
200 gr hoveziho a 200 gr veproveho masa
cibule, mrkev a celer-asi salek
olej
pul sklenicky cerveneho vina
300 gr rajskeho protlaku
pepr, sul
Osmazime cibulku a korenovou zeleninu, vlozime maso, podusime. Nasledovne vlijeme cervene vino a az se odpari, pridame protlak, pepr a sul. Varime az je maso mekke, zhruba hodinku na mirnem plameni.

Smichame tvaroh s rozsekanym spenatem, pridame trochu muskat.orisku, sul a pepr. Na kazdou palacinku dame napln a svineme. Na dno pekacku dame trochu ragu a besamelove omacky (kupuji uz hotovou). Na ne davame svinute palacinky. Kdyz je pekacek plny, polijeme ragu a pokapeme besamelem, posypeme parmezanem a dame zapect do trouby, az je povrch zlatavy.
Pockame asi 10 minut po vytazeni z trouby a podavame. Dobrou chut!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Květa Květa | Web | 2. května 2012 v 11:43 | Reagovat

Růženko, děláš mi chutě, myslím, že recept by stál za vyzkoušení..... :-P  :-P  :-P

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 2. května 2012 v 18:18 | Reagovat

[1]: Urcite, neni to ani slozite, jak se mozna zda :-)

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 2. května 2012 v 22:20 | Reagovat

Vyzkoušela bych to, ale bohužel muž masité nádivky v těstě, natož v palačinkách nemá rád. Špenát musím dělat jen samostatný, palačinky na sladko. Nevadí, zkusím to, až bude doma syn, který k nám občas chodí na oběd . Ten má zeleninu v jakékoliv podobě rád. ;-)  :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 3. května 2012 v 14:04 | Reagovat

[3]: Ten spenat je tam spis pro barvu, nekdo ho ani nedava, ja mozna napsala i vetsi mnozstvi, delam to od oka. Pokud zbyde ragù, dava se do uvarenych testovin, pekne zamicha a posype syrem. Hezky den a dobrou chut! :-)

5 Katka Katka | Web | 13. května 2012 v 7:27 | Reagovat

Máš pravdu, zdá se mi to složité. Ale učitě je to moc dobré. Hlavně to ragú, to já můžu. Nejspíš vyzkoušíme, až bude doma dcera. S tou vaříme takový vymyšlenosti rády.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama