VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Ryba po livornsku (pesce alla livornese)

25. května 2012 v 15:02 |  Pokrmy z ryb
Ryba je v italske kuchuni hodne zastoupena. V kraji, kde bydlim-Toskansko_ je jednou z nejoblibenejsich uprav "po livornsku"-nazev prebira z mesta Livorno, coz je (jak jinak) primorske mesto s pristavem. Spravne se recept jmenuje Palombo alla livornese, pricemz palombo je druh maleho zralocka, velmi chutne , mekke rybi maso. Ale da se s uspechem pouzit treska nebo mysli i rybi filè. Budete potrebovat:
Pro 4 osoby
600 gr ryby
1-2 strouzky cesneku
hrst sekane petrzele
400 gr nasekanych rajcat, bud z konzervy nebo cerstvych, oloupanych a zbavenych seminek
nebo rajsky, neochuceny protlak
peperoncino nebo pepr,sul
olej na panev
olivy a kapary(podle chuti)

Na oleji lehce osmahneme (nesmi zhnednout) propasirovany nebo utreny cesnek s petrzelkou. pridame rajcata nebo protlak, peperoncino nebo pepr a sul, povarime, az omacka trochu zhosutne. Vlozime rybu a varime asi 10 minut - behem vareni obratime. Podle chuti pridame olivy nebo kapary nebo oboji. Podavame s cerstvym chlebem, pred podavanim muzeme jeste posypat petrzelkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 murkaeva murkaeva | E-mail | Web | 25. května 2012 v 15:17 | Reagovat

Růženko to musí být mňamka, milujeme s manželem film Pod Toskánským sluncem a sníme o tom, že se do Toskánska jednou podíváme :-) Zatím je u snů. Přijměte (přijmy) prosím pozvání ke mě na blog, i já háčkuji, snažím se šít a dělám různé takové.... :-D pro radost, relax a odpočinek :-)
Krásné dny a jen sluníčkovou náladu přeje Evča

2 Alis Alis | Web | 25. května 2012 v 18:54 | Reagovat

Ahoj Růženko,tímhle receptem jsi mi kápla do noty :-) Ryby (ať už sladkovodní nebo mořské) mám moc ráda :-) :-) Růženko, užij si pěkný víkend :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 25. května 2012 v 20:50 | Reagovat

[1]: diky za pozvani, mas moc hezky blog! Uz jsem na nem parkrat byla a budu pokracovat, jsi opravdu sikovna a mas krasne prace. Dam si te do oblibenych, jestli dovolis. Pod toskanskym sluncem jsem videla spon 3x, je i knizka. Co se tyce snu-neni to sem zas tak daleko. Kdyby jste se rozhodli, dej vedet-pripravim plan cesty!

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 25. května 2012 v 20:52 | Reagovat

[2]: Je to velice jednoduche a chutne. Navic i zdrave a netoustne se po tom-skoro zazrak :-))

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 25. května 2012 v 20:53 | Reagovat

[4]: Pardon-NETLOUSTNE ....

6 Alis Alis | Web | 26. května 2012 v 8:22 | Reagovat

Ahoj Růženko, máš u mně na blogu malé překvápko :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama