VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Toskanske karbanatky

6. května 2012 v 15:51 |  Bezmasà jìdla
Toskanske karbanatky (polpette alla toscana) je rychle a levne jidlo. Budete potrebovat:
3-4 platky starsiho chleba
150 gr mortadelly (nebo jiny mekky salam)
2 varene brambory
2 vejce
trochu spenatu
strouzek cesneku
sul, pepr
strouhanka,olej na smazeni

Chleb zbavime kurek a namocime na chvili do mleka nebo vody. Dobre vymackame, dame do misy, pridame propasirovane brambory, utreny cesnek, na drobne kousky nakrajenou mortadellu ci salam (pokud je vcelku, da se i nastrouhat), 2 cela vejce, spenat (nemame-li, staci i petrzel), sul a pepr. Nechame odpocinout v chladu tak pul hodiny, pak tvorime karbanatky, ktere obalime ve strouhance a smazime.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 6. května 2012 v 17:28 | Reagovat

Tak to by mohlo být dobré. Mně by k nim stačil kyselý okurek a bez chleba by se dal jíst. Vyzkouším ho. ;-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. května 2012 v 13:46 | Reagovat

Presne tak, chleba uz je vevnitr, da se to jist i bez. S okurcickou nebo salatem.

3 Miloslava Miloslava | Web | 7. května 2012 v 22:24 | Reagovat

Růženko,tak toto určitě vyzkouším a k tomu čerstvý hlávkový salát máme ho ve skleníku dost a připadám si jako koza,ale je dobrej.píši receptík.Měj se krásně. :-)  :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 8. května 2012 v 15:32 | Reagovat

[3]: Ahoj Milusko, prave jsem koukala na tvuj blog-ten mesic, to musela byt parada, zde bylo bohuzel pod mrakem.

5 Katka Katka | Web | 13. května 2012 v 7:28 | Reagovat

Ten chleba je ale bílý, čili něco jako  naše veka, ne?

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. května 2012 v 10:27 | Reagovat

Chleba je toskansky,starsi se hezky drobi.U nas je asi nejvhodnejsi normalni starsi chleba nebo toustovy.

7 Květa Květa | Web | 17. května 2012 v 22:38 | Reagovat

Karbanátky jsem vyzkoušela k večeři minulý týden. Dokonce jsem si je i vyfotila a příležitostně se s nima pochlubím na svém blogu. Jsou fakt vynikající... :-P  :-P  :-P

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. května 2012 v 8:06 | Reagovat

[7]: To me moc tesi! Tady se delaji vetsinou jednoducha jidla, tim je italska kuchyn povestna, ale chutna to!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama