VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Toskánské karbanátky

6. května 2012 v 15:51 |  Bezmasà jìdla
Toskánské karbanátky (Polpette alla toscana) jsou rychlé a levné jídlo.Budete potřebovat:
*******************************************************************************************************************
3 - 4 plátky staršího chleba
150 gr mortadelly (nebo jiný měkký salám)
2 vařené brambory
2 vejce
trochu špenátu
1 - 2 stroužky česneku
sůl, pepř
strouhanka
olej na smažení
*******************************************************************************************************************
Chléb zbavíme kůrek a namočíme na chvíli do mléka nebo vody. Dobře vymačkáme, dáme do mísy, přidáme uvařené a propasírované brambory,utřený česnek, na drobné kousky nakrájenou mortadellu či salám (pokud je vcelku, dá se i nastrouhat), 2 vejce, špenát (nemáte-li, stačí i sekaná petržel), sůl a pepř. Necháme odpočinout v chladu alespoň půl hodiny, pak tvoříme karbanátky,které obalíme ve strouhance a smažíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. BUON APPETITO!Usmívající se
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 6. května 2012 v 17:28 | Reagovat

Tak to by mohlo být dobré. Mně by k nim stačil kyselý okurek a bez chleba by se dal jíst. Vyzkouším ho. ;-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. května 2012 v 13:46 | Reagovat

Presne tak, chleba uz je vevnitr, da se to jist i bez. S okurcickou nebo salatem.

3 Miloslava Miloslava | Web | 7. května 2012 v 22:24 | Reagovat

Růženko,tak toto určitě vyzkouším a k tomu čerstvý hlávkový salát máme ho ve skleníku dost a připadám si jako koza,ale je dobrej.píši receptík.Měj se krásně. :-)  :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 8. května 2012 v 15:32 | Reagovat

[3]: Ahoj Milusko, prave jsem koukala na tvuj blog-ten mesic, to musela byt parada, zde bylo bohuzel pod mrakem.

5 Katka Katka | Web | 13. května 2012 v 7:28 | Reagovat

Ten chleba je ale bílý, čili něco jako  naše veka, ne?

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. května 2012 v 10:27 | Reagovat

Chleba je toskansky,starsi se hezky drobi.U nas je asi nejvhodnejsi normalni starsi chleba nebo toustovy.

7 Květa Květa | Web | 17. května 2012 v 22:38 | Reagovat

Karbanátky jsem vyzkoušela k večeři minulý týden. Dokonce jsem si je i vyfotila a příležitostně se s nima pochlubím na svém blogu. Jsou fakt vynikající... :-P  :-P  :-P

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. května 2012 v 8:06 | Reagovat

[7]: To me moc tesi! Tady se delaji vetsinou jednoducha jidla, tim je italska kuchyn povestna, ale chutna to!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama