VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Hrasek po fiorentinsku

22. června 2012 v 15:09 |  Přílohy
Zacina sezona hrasku a tak prispivam dalsim receptem.Jde o hrasek, jak ho delaji v oblasti Florencie a v Toskansku vubec.

Budete potrebovat pro 4 osoby:
500 gr vyloupaneho hrasku
150 gr pancetty (neco jako nas bucek, ale libovejsi ) nebo anglicke slaniny
4-5 lzic rajskeho protlaku nebo oloupana cerstva rajcata na kousky
mala cibulka
strouzek nebo dva cesneku
peperoncino (sucha rozemleta feferonka) nebo pepr
olej

Na oleji zpenime drobne krajenou cibulku, pridame pancettu na kosticky nebo platky anglicke slaniny,pokrajene na silnejsi nudlicky. Chvili opeceme a prisypeme hrasek a rajcata nebo rajsky protlak, utreny cesnek.
Dusime az hrasek zmekne, pridame podle chuti peperoncino nebo pepr.
Muzeme podavat jako samostatny pokrm nebo jako prilohu, treba k prirodnimu rizku.

Podobnym zpusobem muzeme pripravit i ZELENE FAZOLKY. Nakrajime je na kousky a bud je trochu povarime (asi 5 minut) a pak upravujeme jako hrasek, nebo je muzeme dat i za syrova. Trva to trochu dele, ale jsou chyìutnejsi.
Umyslne jsem u receptu vynechala sul, protoze uz je dost slana uzenina. Pripadne dosolime.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 22. června 2012 v 19:41 | Reagovat

Ahoj Růženko, hrášek u nás sic eještě není, ale až bude tak tenhle recept přijde na řadu :-) Je to pro mě  úplná novinky. Vždycky ho dělám akorát na másle . Růženko, měj se moc hezky :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 22. června 2012 v 20:43 | Reagovat

[1]: Da se udelat i ze zmrazeneho,i kdyz ten cerstvy se samozrejme lepsi. Zdravim a preji hezky vikend! :-)))

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 22. června 2012 v 21:10 | Reagovat

Hrášek a fazolky jsou u nás oblíbené ve všech podobách, toto bych mohla výjimečně taky zkusit, může to být moc dobré.

4 babciny-recepty babciny-recepty | Web | 23. června 2012 v 19:29 | Reagovat

Další zajímavý recept z Itálie. :-D  ;-)

5 zelenykavalir zelenykavalir | Web | 23. června 2012 v 23:44 | Reagovat

Na hrášek a fazolky z vlastní sklizně musím ještě počkat. Ale určitě vyzkouším, mě sobně lákají spíš ty fazoky a nebo zkusit půl na půl. :-)

6 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 25. června 2012 v 1:38 | Reagovat

Mňam teda Ruženko milá, to bych si dala. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama