VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Plnena rajcata

30. června 2012 v 8:15 |  Zeleninové pokrmy
Rajcata na fotce jsou plnena spaldou. Vim, ze se u nas dostane spaldova mouka, ale nevim, jestli i spalda jako takova. Je to cerealie, ktera se v Toskansku pouziva uz odnepameti. Pokud ji nemate, nevasi, pouzijte uvarenou ryzi-nejlepe predvarenou, aby se nelepila.Dale potrebujeme:
4 velka, zrala rajcata
50 gr okapaneho tunaka
1 vejce na tvrdo
2 hrsti spaldy nebo ryze
1 lzici sekanych kaparu, nemate-li poslouzi i nakladane okurky
1 lzici majonezy (nemusi byt, ale lepe vaze ingredience)
sul, pepr, par kapek octa,olivovy olej

Vrsek rajcat rozkrojime, vydlameme je, osolime a polozime rezem dolu na papirovou uterku, aby ztratily trochu stavy. Mezitim uvarime vejce natvrdo, ryzi nebo spaldu (spalda se vari stejne, jen o neco dele),nechame odkapat tunaka z konzervy. Vejce nakrajime na drobno, smichame s tunakem a uvarenou, studenou vodou proplachnutou ryzi nebo spaldou. pridame kapary nebo okurku, sul,pepr, lzici majonezy, pokud mame radi a kapku octa. Plnime do rajcat a vychladime.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 30. června 2012 v 11:30 | Reagovat

Ahoj Růženko, plněná rajčata vypadají úžasně :-) Po špaldě se musím v obchodě podívat, zatím jsem tam viděla jen špaldovou mouku :-) Růženko, užij si pěkný víkend :-)

2 Květa Květa | Web | 30. června 2012 v 12:55 | Reagovat

Zase italská specialita, ale dá se vyzkoušet i u nás. Za krátko budu mít na zahrádce svoje rajčata, ty jsou lepší než z obchodu, tak je naplním...

3 Iva Iva | Web | 30. června 2012 v 22:51 | Reagovat

Ahoj Růženko, dělám dělám také plněná rajčata, ale tvoje náplň je super. Špalda se asi u nás nedá koupit, ale zkusím to také s rýží. :-D ;-)

4 Božena Božena | 1. července 2012 v 16:05 | Reagovat

Diky za recept, už aby dozrála rajčátka. Zdravím z rozpálené Moravy.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama