VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Omacka na testoviny z cerstvych rajcat

11. července 2012 v 18:19 |  Omáčky na těstoviny
V horkych dnech se u plotny snazim byt co nejmene. Nicmene v Italii jsou testoviny na stole denne, tak alespon pripravuji omacky za syrova. Tato je z cerstvych ,oloupanych rajcat.

POTREBY:
Testoviny, 2 hrsti na osobu dame varit do osolene vody
4 zrala rajcata, sparime nebo vhodime do horke vody na par vterin, oloupeme
a nakrajime na velmi drobne kousky
1 strouzek cesneku
po lzici sekane petrzelky, bazalky, trochu oregana
sul, pepr, nebo peperoncino
2 lzice olivoveho oleje
nastrouhany parmezan nebo tvrdy ovci syr, nebo smichame oboje

Do vetsi misy,ve ktere pak budeme podavat testoviny, dame nadrobno krajena, oloupana rajcata-pred krajenim vymackame trochu vody se seminky.Pridame prolisovany nebo utreny cesnek, bylinky, olej, sul a pepr nebo peperoncino a zamichame. Uvarene a scezene testoviny vhodime do misy, posypeme strouhanym syrem a dobre promichame. Na taliri jeste posypeme syrem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 helena helena | Web | 11. července 2012 v 18:46 | Reagovat

Může to být dobré,já tak podobně dělám brušetu,spařím rajčata,oloupu a vidličkou rozmělním,v toustovači usmažím chleba,pomažu česnekem,pokapu ol.olejem,dám rajčata,osolím a posypu kořením brušety.
Tady je to se sýrem a nudlema. :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 11. července 2012 v 20:51 | Reagovat

[1]: Dovolim si mensi opravu-ty myslis asi bruschetu, cte se to brusketa. Je to typicky toskanske, moc dobre a dela se to presne tak, jak jsi to popsala.

3 helena helena | Web | 12. července 2012 v 15:18 | Reagovat

[2]: Dík za opravu Růži.Já jsem tak trochu poněmčená,Němci vyslovují sch jako š,víš? :-)

4 Alis Alis | Web | 12. července 2012 v 15:41 | Reagovat

Ahoj Růženko, moc Tě zdravím  :-) Tenhle recept se mi opět moc a moc zamlouvá :-)Rychlý a jednoduchý :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. července 2012 v 21:16 | Reagovat

[3]: Aha, mas pravdu, to me hned nenapadlo:-)) Hlavne, ze mas spravny recept a chutna vam!!

6 Iva Iva | Web | 12. července 2012 v 21:26 | Reagovat

Další zajímavý a rychlý recept. Začínají nám zrát rajčata. To bude mňamka. :-P  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama