VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Ryzovy salat

6. července 2012 v 14:57 |  Bezmasà jìdla
V horkych dnech,ktere zde panuji , casto pripravuji ryzovy salat, nebo misto ryze pouziji spaldu, jako na teto fotografii. Dalsi suroviny jsou zeleninova smes, ktera se zde prodava jiz hotova a nalozena, specielne pro ryzove nebo testovinove salaty. Pak tunak, nebo nakrajeny parek (za studena), nebo sunka na kosticky a syr, varene vejce apod. Zaklad je vzdy ryze nebo spalda a zelenina.

PRO 4 OSOBY:
-6-8 hrsti ryze-nejlepe predvarene- nebo spaldy (vari se jako ryze, jen o neco dele)
-nakladana zelenina-pokud nemate jiz tu hotovou, tak pouzijte okurky, houbicky, mrkev, hrasek , celer, fazolky na kousky, cibulky,kapary a olivy - celkem asi 2 hrnky
-150 gr okapaneho tunaka
-Pokud mate radi i 1-2 vejce na tvrdo, nakrajena na drobno

Ryzi nebo spaldu uvarte ve vetsim mnozstvi vody-asi jako testoviny. Nesmi se dusit, ale varit. Pak proplachnete hned studenou vodou a nechte okapat na sitku. Dejte do misy, pridejte ostatni suroviny a dobre zamichejte. Zelenina byva uz ochucena na kyselo, ale podle chuti pridejte trochu octa, olivovy olej a muzete i trochu oregana. Nechte ulezet v chladu aspon pul hodinky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 6. července 2012 v 18:27 | Reagovat

Ahoj Růženko,moc Tě zdravím. tohle je úžasné jídlo do těhle veder, která u  nás panují :-) Tak jsme v obchodě zjistila, že samotnou špaldu nemají. Ještě se poptám ve zdravé výživě. A jesli ji neseženu ani tam, tak se po ní o dovolené podívám u vás v Itálii :-)  :-)  :-)

2 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 6. července 2012 v 20:08 | Reagovat

Špalda, není to něco podobného jako pohanka? TGakový salát by se dal udělat i z pohanky a ta se dá u nás koupit. Zelenina se prodává - míchaná do salátu také. V těchto vedrech rozumné jídlo. ;-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. července 2012 v 21:01 | Reagovat

[1]:Kam jedes do Italie, smim-li se zeptat? Spalda je tu ve vsech obchodacich (aspon tady, v Toskansku, ale myslim, ze i jinde) a jmenuje se FARRO, nekdy je psano FARRO PERLATO (porad to same)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. července 2012 v 21:03 | Reagovat

[2]: Neznam pohanku, ale spalda vypada jak zrni - za syrova.

5 Alis Alis | Web | 7. července 2012 v 10:39 | Reagovat

Ahoj Růženko, budeme kousek od Fenestrelle, projdeme se po horách a potom bysme rádi trochu moře na Finale Lígure ;-) Hned jsem si název pro špaldu opsala :-)  ;-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. července 2012 v 14:24 | Reagovat

[5]: Budete mit urcite krasnou dovolenou!!!

7 Alis Alis | Web | 7. července 2012 v 17:45 | Reagovat

[6]: Ahoj Růženko, už se těším, ale musím si ještě pár týdnů počkat ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama