VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Panzanella

20. srpna 2012 v 20:45 |  Bezmasà jìdla
Panzanella-aneb jak zuzitkovat starsi chleb. Nazev pochazi od slova "pane"-chleba. Je to velmi stary, toskansky recept. Mam 2 varianty-klasickou a "vylepsenou". Ingredience jsou temer stejne-starsi chleb, cibule, rapikaty celer, rajcata a bazalka.
Potreby:
4 platky starsiho chleba
trochu vody s octem
2 rajcata
stvol rapikateho, cerstveho celeru
1 cerstva cibule-na obrazku je bila, ale cervena je lepsi
sul, pepr, olivovy olej
sekana bazalka-aspon 2 lzice

Platky chleba zbavime kurek a namocime do vody s octem-ne prilis vody. Kdyz se chleba nasakne, dobre jej vymackame a rozdrobime do misy. Pridame na kousky krajena rajcata, kousky celeru, na tenke platky nakajenou cibuli, sul, pepr, asi 2 lzice olivoveho oleje. Podle chuti muzeme pridat jeste par kapek octa.Posypeme sekanou bazalkou. Dobre vychladime a podavame.
Druha verze: platky chleba bez kurek opeceme v toustovaci nebo pod grilem na sucho. Nakrajime nebo nalameme do misy, pokapeme mirne vodou s octem-chleba se nesmi namocit, jen navlhnout, aby zustal trochu krupavy. Pak pridame dalsi ingredience , jak je uvedeno nahore a muzeme dat i konzervu dobre okapaneho tunaka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 helena helena | Web | 20. srpna 2012 v 21:38 | Reagovat

No prosím,za málo peněz hodně muziky. :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. srpna 2012 v 7:54 | Reagovat

[1]: Presne tak. Stoji za vyzkouseni, hlavne v dobe horka (a krize!):-)

3 Alis Alis | Web | 21. srpna 2012 v 14:43 | Reagovat

Ahoj Růženko, tak tenhle recept  určitě vyzkouším :-) Rychlý a určitě bude i dobrý :-) Měj se moc hezky :-)

4 Jitka Jitka | Web | 26. srpna 2012 v 22:30 | Reagovat

Padla jsem do SPAMu.Žeby zafungoval šotek cenzúry??? :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama