VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Sklenickovy kolac s ovocem

26. srpna 2012 v 21:33 |  Moučníky
Konecne jsme se dockali ochlazeni (ale nebude to dlouho trvat!), tak jsem se odvazila zapnout troubu. Jako nedelni moucnik jsem po tydnech ruznych nepecenych dobrot vybrala sklenickovy kolac s ovocem a drobenkou. Nevim, mozna to bylo tim, ze nastala "konecne zmena", ale vsem doma moc chutnal! Recept je rychly a snadny:
2 vejce
1/2 sklenice cukru
1/2 prasku do peciva
1/3 kostky tuku(rozehrateho)
2 sklenice polohrube mouky
3/4 sklenice mleka
talirek nakrajeneho ovoce(broskve, svestky, merunky, rybiz-proste co prave mame doma)

Vejce rozslehame s cukrem, pridame pomalu rozehraty tuk, mleko a nakonec prosatou mouku s praskem tak, aby se neutvorily zmolky. Tady bych uvedla malou poznamku-pokud date nejdriv mouku a potom rozredite mlekem, je to snadnejsi, ale kdyz si date praci a mouku opatrne prisypavate (ja delam pomoci sitka) do ridke smesi vajec, cukru, tuku a mleka, vyjde pak jemnejsi, skoro jako piskot. Aby ovoce nepropadlo ke dnu, lehce je obalte v mouce, nebo jemne posypte testo, jiz vlozene do formy (asi 26 cm v prumeru) a pak dejte ovoce. Jestli budete pouzivat neco kyselejsiho, napr. rybiz, pridejte trochu vic cukru. Nakonec posypu drobenkou, udelanou z kousku masla, trochy cukru a mouky. Dame pect asi 30 minut-podle trouby.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 27. srpna 2012 v 12:27 | Reagovat

Ahoj Růženko, hned bych si na kousek koláče zašla :-)

2 Iva Iva | Web | 28. srpna 2012 v 9:07 | Reagovat

Ovocný koláč je klasika, ale vždy chutná. ;-) Máš ho krásný. :-D

3 helena helena | Web | 29. srpna 2012 v 15:38 | Reagovat

Existuje v Itálii polohrubá mouka? :-?

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. srpna 2012 v 16:38 | Reagovat

[3]: Neni tady ani polohruba, ani hruba. Ale existuji ruzne specialni mouky na dorty, kolace, chleba,testoviny..atd. Po nekolika vice ci mene zdarilych pokusech jsem nasla ty spravne :-)Nekdy je i smicham.Jen na knedliky je lepsi prava ceska hruba mouka!

5 helena helena | Web | 29. srpna 2012 v 21:33 | Reagovat

[4]:Já už raději peču všechno s hladkou nebo pak si melu sama.Dík za informaci. :-)

6 Božena Božena | 30. srpna 2012 v 18:46 | Reagovat

Koláč je velmi lákavý,jen se zakousnout.

7 Květa Květa | Web | 1. září 2012 v 15:22 | Reagovat

Koláček voní až sem. Já, než na těsto pokladu ovoce, posypu mírně strouhaným kokosem. Ovoce pak nepropadává ke dnu. Také když vysypávám formu třeba na bábovku, nebo jiný sladký koláč, používám kokos.....
Moc pozdravuju! :-)

8 Miloslava Miloslava | Web | 1. září 2012 v 17:55 | Reagovat

Růženko,jdu na něj,vypadá dobře a tetelí se mě tady několik broskví,tak je na to šoupnu. :-)  :-)

9 Miloslava Miloslava | Web | 1. září 2012 v 21:21 | Reagovat

Růženko máš ode mne 1******* koláč chutná,ale musím jej nechat na snídani a na zahradu ke kafíčku. :-)  :-D

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 2. září 2012 v 11:52 | Reagovat

[7]:Ten kokos neni vubec spatny napad-diky!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama