VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Veprova pecene po toskansku

2. září 2012 v 16:44 |  Maso a drůbež
V Italii prilis koreni, jak je zname od nas, nepouzivaji. Zato bylinky, ty jsou pritomne porad. V Toskansku je nejoblibenejsi salvej, rozmaryn a cesnek.
Bylinky i cesnek rozsekame na male kousky,muzeme i rozmixovat. Smichame se soli a peprem.Do veprove pecene udelame nozem male zarezy a udelanou smesi je prospikujeme. Dame pect na olej, nejdrive opeceme po vsech stranach, aby se maso zatahlo. Kdyz je dobre opecene, zalijeme sklenkou bileho, sucheho vina. Nechame odparit a pak bud dusime pod poklickou, az je maso mekke nebo v troube pri 180 stupnich-asi hodinu, podle velikosti masa.Muzeme pridat trochu masoxu.
Nechame trochu ustat, pak maso vyjmeme a zabalime do alobalu asi na 20 minut. Bude se pak lepe krajet. Nakrajene vlozime zpet do stavy a prohrejeme. Podavame s opecenymi brambory.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 2. září 2012 v 18:18 | Reagovat

Ahoj Růženko, recept se mi moc zamlouvá :-)  :-) Kombinace bylinek dá masu určitě moc dobrou chuť. Šalvěj mám na zahrádce a vůbec mě nenapadlo ji dát na vepřové ;-) Mám  zase další inspiraci!!! Měj se moc hezky!!

2 helena helena | Web | 2. září 2012 v 19:17 | Reagovat

Růženko,proč se maso lépe krájí,když je nějakou dobu v alobalu?To mě zajímá. :-)Jinak miluji bylinky v kuchyni a dík za nový receptík. :-)

3 Iva Iva | Web | 2. září 2012 v 22:11 | Reagovat

Růženko, to je zajímavý receptík. Určitě ho vyzkouším. :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 3. září 2012 v 14:05 | Reagovat

[2]: To jsem cetla v jedne "chytre" knize. Pri peceni se masova vlakna smrstuji, kdyz je nechame odpocinout, zase se natahnou, maso se rozlezi, trochu vystydne (ale ne moc) a pak se lepe kraji. Vyzkousela jsem to, ma to neco do sebe, ted to delam porad. Tady maso pred pecenim i ovazuji motouzem, aby si udrzelo tvar.

5 helena helena | Web | 3. září 2012 v 15:12 | Reagovat

[4]: Díky za info. :-)

6 Božena Božena | 3. září 2012 v 16:13 | Reagovat

Zase dobrá mňamka, nerozmazluješ si ty své chlapy až moc. Měj se.

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. září 2012 v 23:35 | Reagovat

[4]: Tož to vyzkouším, ovazujeme taky, ale s tím krájením to je občas svízel. Jak se peče a pak hned krájet to je opravdu oříšek nakrájet maso úhledně.
Ruženko ty už jsi doma? :-)

8 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. září 2012 v 23:37 | Reagovat

Tak a jsem doma já. Růženko, ty nejsi Ruženka co je nyní na léčení v Losinách. :-D Už je mě jasné, že jsem jinde, ale nevadí vyzkouším recept a občas zajdu. Přeji pohodové dny. :-D  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama