VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Drstky po florentinsku( trippa alla fiorentina)

22. listopadu 2012 v 14:24 |  Maso a drůbež
Byla jsem prekvapena, kdyz jsem zjistila, ze i v Italii holduji obdobe nasi drstkove polevky. Dokonce je to toskanska specialita, je to ale druhy chod, ne polevka. Ji se s chlebem a kdo chce, muze si pokrm na taliri posypat parmezanem.

Pro 3 osoby jsem pouzila:
600-700 gr varenych drstek
1 mensi cibuli
trochu krajene mrkve a celeru
2 strouzky cesneku
rajsky protlak (bez prichute) nebo oloupana rajcata z konzervy-asi 300 gr
sul, peperoncino nebo pepr
strouhany parmezan na posypani
olej, trochu masoxu

Na olej dame zpenit cibuli, mrkev a celer. Drstky nakrajime na prouzky a vlozime do zakladu. Chvili michame, pak pridame rajsky protlak nebo na kousky nakrajena rajcata, utreny cesnek, sul, podle chuti masox, peperoncino nebo pepr. Prikryjeme poklici a dusime aspon hodinu nebo i dele, az jsou drstky uplne mekke. Pokud je potreba, dolijeme behem vareni trochu vody, v opacnem pripade odkryjeme a nechame odparit prebytecnou tekutinu. Pokrm ma byt hustsi.
Podavame s cerstvym chlebem a posypane parmezanem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | Web | 22. listopadu 2012 v 10:29 | Reagovat

Ahoj Růženko.Tohle by mi Karel nejedl. 8-)Já mám dršt'kovou polévku ráda,ale už jsem ji nevařila strašně dlouho. :-)

2 Alis Alis | Web | 22. listopadu 2012 v 14:31 | Reagovat

Ahoj Růženko, už jsem si dělala starost, kde se nám touláš :-)  :-) Držky bych si hned dala. Bohužel je doma jím jen já :-( Takže si polévku vždycky dovezu od maminky, pěkně udělanou a jen jím a jím :-) Růženko, měj se moc hezky :-)  :-)

3 Iva Iva | Web | 22. listopadu 2012 v 18:04 | Reagovat

Ahoj Růženko, o tomto receptu jsem už slyšela, ale naše rodina nejí dršťky. Já dělám dršťkovku z hlívy. :-D Věřím, že je to výborné, ale..... ;-)

4 Jitka Jitka | Web | 23. listopadu 2012 v 10:54 | Reagovat

Ahoj Růženko, na mém blogu najdeš pozváník jedné blogerské hře. Budu ráda, když ho přijmeš. Jitka

5 Božena Božena | 23. listopadu 2012 v 11:46 | Reagovat

Zajímavá změna, proti české dršťkové polévce. Vyzkouším, ale nevím, jak u rodiny, která miluje klasickou polévku pochodím.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama