VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Brambory "piskove" (Patate sabbiose)

13. ledna 2013 v 22:29 |  Přílohy
Brambory mame radi snad ve vsech podobach. Vyzkousela jsem tento recept dnes k obedu a hned predavam dal. Jmenuji se "piskove" protoze upecenè brambory opravdu vypadaji jak posypane piskem-ale chutnaji vytecne!
INGREDIENCE:
1/2 kila brambor
olej nebo sadlo
2 lzice strouhanky
2 lzice strouhaneho parmezanu
spetka papriky
sul,pepr- podle chuti

Oloupane brambory nakrajime na kostky.Dame je varit na 4-5 minut do osolene vody.Pak vodu slejeme a brambory omastime olejem nebo sadlem - sadlo je v Italii pomalu zakazane zakonem, ale podle me je na opekane brambory nejlepsi. Vlozime je do pekacku a peceme asi 15 minut. Mezitim si do misky vsypeme strouhanku,strouhany syr a papriku a pepr. Pokud nemate pravy parmezan, dejte jiny syr, pokud mozno tvrdsi konsistence-mekci syry se tahnou a pripaluji.
Vsypeme na brambory a zamichame. Dame pect jeste asi na 10 minut. Cas peceni je relativni, zalezi na bramborach,na troube, na kucharce...:-) Dobrou chut!!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | Web | 14. ledna 2013 v 10:25 | Reagovat

To může být dobré. :-)

2 Alis Alis | Web | 14. ledna 2013 v 14:37 | Reagovat

Ahoj Růženko, to je parádní recept, jednoduché a určitě moc dobré jídlo :-)

3 Kerria Kerria | Web | 14. ledna 2013 v 15:05 | Reagovat

Brambory můžu v jakékoliv úpravě. Recept určitě vyzkouším.
Italové neví, co je dobrýho. Sádlo je výborné.

4 babciny-recepty babciny-recepty | Web | 14. ledna 2013 v 20:18 | Reagovat

Jejda, to určitě vyzkouším. Rodina je "bramborová" a tento recept neznám. :-D

5 Jitka Jitka | Web | 15. ledna 2013 v 21:50 | Reagovat

Mám kus parmezánu v mrazáku, tak to vyzkouším. Myslím, že i když je to na sádle, je to docela dietní. Italové neví o co přicházejí, když nepoužívají sádlo. :-D

6 Japonský dům a rozhovory Japonský dům a rozhovory | Web | 17. ledna 2013 v 15:06 | Reagovat

Už ten nadpis mě nalákal :) Když je tam ten parmezán, vyzkouším to určitě :)

7 Miloslava Miloslava | Web | 23. ledna 2013 v 17:06 | Reagovat

Ahoj Růženko,tak tady jsem již dlouho nebyla a hle večeře je na světě,k tomu nějaký salátek a musí být kousek masíčka.Jinak by to můj minijedlík nechtěl,snad možná s kefírem,ale to zase já neee :-D Růženko měj krásný zbytek týdne. :-)

8 Iva Iva | Web | 23. ledna 2013 v 19:18 | Reagovat

Růženko, dělala jsem brambory podle tebe ke krůtímu plátku. Byla jsem pochválená. :-D Jsou opravdu moc dobré. ;-)  :-)

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. ledna 2013 v 21:23 | Reagovat

Diky za zajem,brambory u nas taky "jedou"!
A hodi se prakticky ke vsemu.

10 pajik pajik | E-mail | Web | 25. dubna 2013 v 19:56 | Reagovat

jo je to dobré :-)

11 pajik pajik | E-mail | Web | 25. dubna 2013 v 19:58 | Reagovat

neznam ale je dobry moc 8-)

12 BenyD BenyD | E-mail | 17. ledna 2017 v 9:23 | Reagovat

I found this page on 14th place in google's search results. You need some search engine optimization. Many webmasters think that seo is dead in 2017, but it's not true. There is sneaky method to reach google's top 5 that not many people know. Just search for:  pandatsor's tools

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama