VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Brambory "pískové" (Patate sabbiose)

13. ledna 2013 v 22:29 |  Přílohy
Brambory máme rádi snad ve všech podobách. Vyzkoušela jsem tento recept dnes k obědu a hned předávám dál. Jmenují se "pískové", protože upečené brambory opravdu vypadají jako posypané pískem - ale chutnají výtečně!
******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
800 gr brambor
sádlo nebo olej
3 lžíce strouhanky
3 lžíce strouhaného parmezánu
špetka papriky
sůl a pepř podle chuti
******************************************************************************************************************************************
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit 4 - 5 minut do mírně osolené vody. Pak je scedíme a omastíme sádlem nebo olejem. Sádlo je v Itálii pomalu zakázané zákonem, ale podle mě je na opékané brambory nejlepší. Vložíme je do pekáčku a pečeme při 180° asi 15 minut.
Mezitím do misky vsypeme strouhanku, strouhaný sýr, papriku, špetku soli a pepř. Pokud nemáte pravý parnmezán, dejte jiný sýr tvrdší konzistence, měkčí sýry se táhnou a připalují.
Směsí posypeme brambory, dobře promícháme a dáme péct ještě asi 10 minut až zezlátnou, což záleží na troubě a vaší chuti. BUON APPETITO!

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | Web | 14. ledna 2013 v 10:25 | Reagovat

To může být dobré. :-)

2 Alis Alis | Web | 14. ledna 2013 v 14:37 | Reagovat

Ahoj Růženko, to je parádní recept, jednoduché a určitě moc dobré jídlo :-)

3 Kerria Kerria | Web | 14. ledna 2013 v 15:05 | Reagovat

Brambory můžu v jakékoliv úpravě. Recept určitě vyzkouším.
Italové neví, co je dobrýho. Sádlo je výborné.

4 babciny-recepty babciny-recepty | Web | 14. ledna 2013 v 20:18 | Reagovat

Jejda, to určitě vyzkouším. Rodina je "bramborová" a tento recept neznám. :-D

5 Jitka Jitka | Web | 15. ledna 2013 v 21:50 | Reagovat

Mám kus parmezánu v mrazáku, tak to vyzkouším. Myslím, že i když je to na sádle, je to docela dietní. Italové neví o co přicházejí, když nepoužívají sádlo. :-D

6 Japonský dům a rozhovory Japonský dům a rozhovory | Web | 17. ledna 2013 v 15:06 | Reagovat

Už ten nadpis mě nalákal :) Když je tam ten parmezán, vyzkouším to určitě :)

7 Miloslava Miloslava | Web | 23. ledna 2013 v 17:06 | Reagovat

Ahoj Růženko,tak tady jsem již dlouho nebyla a hle večeře je na světě,k tomu nějaký salátek a musí být kousek masíčka.Jinak by to můj minijedlík nechtěl,snad možná s kefírem,ale to zase já neee :-D Růženko měj krásný zbytek týdne. :-)

8 Iva Iva | Web | 23. ledna 2013 v 19:18 | Reagovat

Růženko, dělala jsem brambory podle tebe ke krůtímu plátku. Byla jsem pochválená. :-D Jsou opravdu moc dobré. ;-)  :-)

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. ledna 2013 v 21:23 | Reagovat

Diky za zajem,brambory u nas taky "jedou"!
A hodi se prakticky ke vsemu.

10 pajik pajik | E-mail | Web | 25. dubna 2013 v 19:56 | Reagovat

jo je to dobré :-)

11 pajik pajik | E-mail | Web | 25. dubna 2013 v 19:58 | Reagovat

neznam ale je dobry moc 8-)

12 BenyD BenyD | E-mail | 17. ledna 2017 v 9:23 | Reagovat

I found this page on 14th place in google's search results. You need some search engine optimization. Many webmasters think that seo is dead in 2017, but it's not true. There is sneaky method to reach google's top 5 that not many people know. Just search for:  pandatsor's tools

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama