VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Klobasa s brambory ( salsiccia con patate)

8. února 2013 v 20:44 |  Maso a drůbež
Jednoduchy a chutny obed pripravite, pokud mate doma dobrou klobasu a par brambor.
Ingredience pro 4 osoby:
pul kg dobre klobasy
750 gr brambor
1-2 strouzky cesneku
rajsky protlak nebo loupana rajcata v konzerve
trochu sekane petrzele
olej,peperoncino nebo trochu pepre
Oloupeme brambory a dame je varit asi na 5 minut-vodu nemusime solit, klobasy byvaji dost slane, dosolime eventualne potom.
Klobasu sloupneme, nakrajime na male spalicky,asi 2-3 cm. Do kastrolu dame trochu oleje a osmahneme s nem cele strouzky oloupaneho cesneku- potè jej vyjmeme. Do takto ochuceneho oleje dame klobasu na kousky, nechame orestovat, pridame trochu rajskeho protlaku-asi sklenku-nebo na kousky nakrajena,oloupana rajcata.
Vodu z brambor slijeme a dame je varit ke klobase.Pokud je pokrm suchy, rozredime jej trochou horke vody,brambory do sebe vsaknou hodne stavy.
Pridame peperoncino, je-li treba i trochu soli a varime,az brambory zmeknou.
Hotovè jìdlo posypeme na taliri trochou sekane petrzelky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 9. února 2013 v 14:44 | Reagovat

Ahoj Růženko, to je super recept na dobrou večeři!!!

2 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 11. února 2013 v 13:38 | Reagovat

Může to být dobré. Klobásy sice kupujeme málokdy, ale asi tak: muž má rád klobásu s chlebem. Brambory také rád, ale jen na oběd a k nečemu- masu, květáku a pod. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama