VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Jablkovy kolac z listkoveho testa

10. března 2013 v 11:47 |  Moučníky
Strudl je v nasi rodine tak oblibeny, ze bych ho mohla pect kazdy tyden. Aby byla trochu zmena, udelala jsem ze stejnych ingredienci tento kolac.
Budete potrebovat:
4 velka jablka-nejlepe renety,nebo jiny druh, neprilis stavnatych jablek
listove testo (i mrazene), rozvalene do kulata
2 lzice cukru
pul lzicky skorice
2 lzice rozinek
2 lzice orechu-rozdrcenych
lzici-az dve rozpusteneho masla
spetka citr.kury
Jablka nakrajime na kousky a s troskou vody, cukrem a skorici dame varit,az jsou kasovita. Pridame hrozinky, sekane orechy, citr.kuru a nechame vychladnout. Pokud je smes prilis vodnata, rozdrtime do ni par piskotu nebo suchych susenek.Chcete-li, nechte si pul jablka na ozdobu-ja jej nastrouhala navrch.
Testo rozvalime na plat o neco vetsi, nez je forma,ve ktere budeme pect. Formu vylozime papirem na peceni, nebo vytreme maslem a vysypeme moukou.
Vlozime do formy tak, abychom meli vyssi okraj. Vychladlou jablecnou smes vlijeme na testo a okraje prehneme. Pokapeme maslem a testo jim pretreme. Dame pect do trouby asi na 25 minut pri 180-200 stupnich az okraj zhnedne.
Pridala jsem na povrch i par piniovych orisku, ale nemusi byt.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 10. března 2013 v 14:44 | Reagovat

Ahoj Růženko, s tím koláčem to je dobrý nápad :-) U nás je štrůdl taky hned pryč :-) Dělávám ho i jablka smíchané s banány ... a ten je pryč jako první :-)  ;-)

2 Helena Helena | Web | 10. března 2013 v 18:16 | Reagovat

Růženko nadělalas mi chutě a já nemám těsto.Taky máme jablečný štrůdl rádi a nejenom,všechno z jablek. :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 10. března 2013 v 19:20 | Reagovat

[1]: S bananem jsem to jeste nezkousela,ale musi to byt dobre-vyzkousim!

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 10. března 2013 v 19:23 | Reagovat

[2]: Da se to udelat z lineckeho testa nebo jako mrizkovy kolac.My jsme taky "jabkovy":-))

5 Iva Iva | Web | 11. března 2013 v 19:42 | Reagovat

Listové těsto je také u nás oblíbené. Koláč máš pěkný a určitě i dobrý. :-D  ;-)

6 Miloslava Miloslava | Web | 13. března 2013 v 9:07 | Reagovat

Růženko,koláč vypadá dobře,určitě byl dobrý jablíčka nic nepokazí.
Růženko,nevím jak v Italii slavíš svátek,ale dnes je u nás ,,Růženky,,i tak přeji vše nejlepší a hodně zdravíčka.Miluš :-)  :-)

7 Helena Helena | Web | 13. března 2013 v 10:57 | Reagovat

Růženko vše nejlepší k Tvému svátku,hezký den. :-)  :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. března 2013 v 12:20 | Reagovat

[6]:Diky za prani, tady se svatky moc neslavi a kazdy kalendar ma sva jmena, stejna jsou jen tech nejdulezitejsich svatych-napr. Antonin nebo Frantisek.Svata Ruzena zatim neni:-))

[7]:

9 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. března 2013 v 13:15 | Reagovat

Zdravím, Růženko, slavit normálně nemusíš, ale je milé, když si někdo vzpomene, jak se jmenuješ, ne?  Měj se zdravě a piš ty dobré recepty a j. :-)

10 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. března 2013 v 13:19 | Reagovat

Mimochodem, mám připravená dušená jablka se skořicí, trochou cukru  a trochou borůvek podušená jen ve vlastní šťávě s  citronovou šťávou. Také budu péci, ale z kynutého těsta buchty- panenky. Já jablka zahušťuji, pokud jsou řídká, pudinkovým práškem, podle množství. Pěkně náplň drží pohromadě. :-)

11 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. března 2013 v 21:00 | Reagovat

[10]: Diky, ano je to mile, zvlast kdyz tady nejsi vubec v kalendari Jen sami svati. S tim pudinkem je to dobry napad/jdu delat strudl pro kamaradku, vyzkousim!

12 Jitka Jitka | Web | 23. března 2013 v 15:48 | Reagovat

Rychlovka a určitě dobrá. Já jdu na své "rohlíčky jako ze zámku".Tentokrát s tvarohovou nádivkou. Těsto už odpočívá v lednici a já jen využívám čas. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama