VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Ovocny kolac (crostata di frutta)

21. dubna 2013 v 16:04 |  Moučníky
Nastàvà sezona jahod, tak jsem k dnesnimu nedelnimu obedu udelala prvni ovocny kolac z cerstvèho ovoce. Zàklad je klasické linecké testo, na nej vanilkovy pudink a pak uz jen posklàdat ovoce podle vlastnì fantazie a potrìt zelatinou.
INGREDIENCE:
Na linecke testo :
210 gr hladké mouky
140 gr tuku nebo masla
70 gr cukru
1 zloutek
vanilka, citronova kura
Dale budete potrebovat cerstvè ovoce-v tomto prìpade jahody, kiwi a banàny, 1 balenì vanilkového pudinku a sàcek zelatiny v pràsku.
Do hladke mouky pridame cukr,rozdrobime nebo nastrouhame tuk, rychle promnene konecky prstu a ziskame tak drobenku. Pridame vanilku, strouhanou kuru z citronu a zloutek. Rychle spojime v testo-prilis nevypracovàvàme, nesmi se moc zahrat. Zabalìme do potravinàrské folie a dame do chladna aspon na pul hodiny.
Pak vyvalime na placku, vlozime do vymazane a moukou vysypane kulate formy a utvorìme kolem dokola vyssi okraj. Propìchame dno vidlickou, aby se pri peceni nezvedalo. Nekdo doporucuje dàt na testo papìr na pecenì se suchymi fazolemi, ktere se pak vyhodì,ale to jsem nikdy nedelala. Pokud se testo vzdouvà, behem pecenì stacì propìchnout. Po upeceni (asi 15-20 minut) ho jeste stlacìme a nechàme chvìli vychladnout, pak vyklopìme.
Vychladly kolàc muzeme potrìt 1-2 lzìcemi marmelàdy.
PUDINK uvarime podle navodu na sàcku, nechame jen kràtce prochladnout a nalejeme na kolàc, uhladìme povrch.
OVOCE nakrajime na kousky - dobre omyté jahody na ctvrtky, kiwi a banany na kolecka.
Poklademe jimi kolàc podle vlastni fantazie.
ZELATINU pouzivam bezbarvou, uvarim podle navodu a steteckem potru ovoce. Zustane mu tak hezka barva, jinak osychà. I kdyz kolàc vetsinou stacì zmizet drìv, nez ovoce oschnout :-))
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | E-mail | Web | 21. dubna 2013 v 17:04 | Reagovat

Vypadá skvěle. :-) U vás jsou už čerstvé italské jahody?My si tady ještě musíme počkat. ;-)Já dělám piškotové těsto,ale bez pudinku.Těsto posypu strouhanými mandlemi,dám nakrájené jahody a zalévám polevou - průhlednou nebo červenou a na to šlehačku. :-)Krásný den Růži.

2 Alis Alis | Web | 21. dubna 2013 v 17:34 | Reagovat

Ahoj Růženko. Úplně Ti sezonu jahod závidím :) U nás na zahrádce jahody teprve začínají obrůstat :-( Jinak dort vypadá nádherně a určitě byl moc dobrý :-)  :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. dubna 2013 v 22:24 | Reagovat

[1]:Jahody jsou z jizni Italie. v kvetnu by se mely objevit i mistni, i kdyz slunicka letos zatim moc nevidely...Pak budou dalsi dobroty :-)) Zatim zdravim a preji hodne slunicka!!

4 Božena Božena | 22. dubna 2013 v 12:10 | Reagovat

Růženko, ty nám děláš chutě. U nás se prodávají jahody, které barvou a chutí s pravou jahodou nemají nic společného. Zákusek je super, hned bych si kousek dala. Měj se krásně a přeji hodně sluníčka.

5 Iva Iva | Web | 22. dubna 2013 v 21:32 | Reagovat

Růženko, koláč vypadá náramně a určitě i tak chutná. Minulý týden jsem koupila jahody a ještě nejsou nic moc. Určitě koláč vyzkouším, těším se na jahody ze zahrádky. :-D  ;-)  :-)

6 Milada Milada | E-mail | 24. dubna 2013 v 20:11 | Reagovat

Koláč vypadá skvostně :-)

7 Květa Květa | Web | 27. dubna 2013 v 8:39 | Reagovat

Zdravím Růženko, recept si zapíši za uši, koláč je přepychový, určitě bude moc dobrý. Musím vyzkoušet. Přiznám se, že jsem ještě nikdy v životě nepracovala s želatinou.
Přeji krásný víkend! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama