VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Jogurtova babovka

7. června 2013 v 14:20 |  Moučníky
Myslim,ze jogurtova babovka je uz klasika. Ja ji objevila v Italii, to uz je hezkych par let a delam ji dodneska. Tohle je zakladni recept - da se pouzit jen tak, nebo mramorova, jako je na obrazku, nebo pouziji ovocny jogurt a pak pridam treba na kousky pokrajene prislusne ovoce - jahody, merunky apod., nebo ji delam s cokoladovymi lentilkami, ktere je pred vmichanim do testa potreba trochu obalit v mouce - neklesaji pak ke dnu. To same lze delat treba s rozinkami.
Ingredience:
1 kelimek jogurtu - bud bileho nebo s ovocem (tady je obsah 125 ml)
3 vejce
2 kelimky cukru (u ovocneho jogurtu staci 1 a pul, je jiz slazeny)
2 kelimky rostlinneho oleje -( ne olivoveho, je prilis aromaticky)
3 kelimky mouky
1 sacek prasku do peciva
citr.kura, vanilka
2-3 lzice kakaa, pokud budete delat mramorovou, nebo trochu na kousky krajeneho ovoce, pokud chcete delat ovocnou
cokoladove lentilky nebo rozinky - podle chuti
Jogurt vyndame z kelimku do misky a kelimek dobre omyjeme a osusime. Budeme jim odmerovat dalsi ingredience.Pro vetsi prakticnost si hned odmerim mouku, dam ji do jine nadoby spolu s praskem do peciva. Pak odmerim cukr, ktery se prida k vejcim a nakonec dam do kelimku olej. Nemusim ho tak jiz znovu vymyvat a rovnou vyhodim.
Vejce rozslehame s cukrem do peny. Pridame jogurt , dobre zamichame, pak tenkym praminkem prilevame olej a opet michame nebo slehame. Prasek do peciva prosijeme do mouky a po castech pridavame do smesi. Pokud delame mramorovou babovku, vetsi cast bileho testa nalejeme do vymazane a vysypane formy (ja pouzivam prumer 26 cm), do mensi casti (asi 1/3) vmichame prosate kakao. Vlijeme na bile testo kolem dokola, pokud mozno prostredkem.
Jestli chceme delat ovocnou babovku, nakrajene ovoce trochu poprasime moukou nebo jemne prosatou strouhankou a vmichame do testa. Peceme asi 35-40 minut pri 170-180 stupnich. Nechame chvili zchladnout, pak vyklopime a vychladle cukrujeme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 7. června 2013 v 17:37 | Reagovat

Ahoj Růženko,  hned bych si kousek ke kafíčku dala :-)  Recept se mi opět moc líbí. Až budu mít konečně novou troubu, tak recept vyzkouším :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama