VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Kralik po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

30. června 2013 v 18:44 |  Maso a drůbež
Potreby:
1 kralik nasekany na kousky (asi 10-12 ks)
3 strouzky cesneku
4 - 5 bobkovych listu
salvej, rozmaryn
trochu peperoncina nebo pepre
2 sklenky bileho sucheho vina
2-3 lzice bileho, vinneho octa
olej a lzice masla
hrst cernych oliv (pokud mate radi)
Kralika nasekame na kousky, omyjeme, osusime, dame do misy a zalijeme vinem. Nechame ulezet par hodin, ale klidne i pres noc. Do sirsiho kastrolu vlijeme olej a nechame mirne orestovat salvej, rozmaryn, cesnek a bobkove listy - pozor na pripaleni! Kralika mezitim vyjmeme z misy, osusime papirovou uterkou nebo ubrouskem a vlozime do rozpaleneho oleje. Ja pridavam i lzice masla, pro chut a barvu. Maso orestujeme a kdyz je pekne nazlatle, vyjmememe bylinky i cesnek a zalijeme vinem, ve kterem byl kralik nalozeny. Osolime a opeprime, muzete pridat i trosku bujonove kostky. Kdyz se vino trochu odpari - asi po 5 minutach, prikryjeme poklici a dusime zhruba 3/4 hodiny az hodinu, pokud je tekutiny malo, mirne podlijeme. Pak odklopime, zvysime plamen na maximum a vlijememe ocet. Stava zhoustne a maso zezlatne, utvori se kurcicka i na dne kastrolu, kterou zalejeme trochou bileho vina zmirnime plamen a dobre rozmichame. Pokud pouzijete kvalitni vinny ocet, vznikne velmi dobra stava , ve ktere neni ocet vubec citit. Na zaver muzete pridat hrst oliv a jen prohrat. Jako priloha se hodi pecene nebo smazene brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 1. července 2013 v 13:44 | Reagovat

Ahoj Růženko, moc Tě zdravím! Recept si mi moc zamlouvá, určitě to bylo pochutnání :-)  :-)  :-)

2 Iva Iva | Web | 1. července 2013 v 20:40 | Reagovat

Růženko, to je zajímavý recept. Musím sehnat králíka. :-D  ;-)

3 ruzena ruzena | Web | 2. července 2013 v 10:10 | Reagovat

Na tenhle recept se da klidne pouzit i kure, vyjde to stejne dobre!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama