VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Macedonia

29. července 2013 v 20:54 |  Dezerty
V Italii kompotum, jak je zname od nas, prilis neholduji. Jedi predevsim cerstve ovoce, kterym uzaviraji kazde jidlo. V lete se vyuziva ovoce, ktere je dobre vyzrale, k priprave macedonie (cte se to s hackem na "c"- coz je vlastne cerstvy kompot, s citronovou stavou a cukrem, diky tomu se vytvori vyborna ovocna stava. Pokud pridate kopecek zmrzliny, mate skvely, osvezujici dezert!
K priprave pouzijte zrale ovoce vseho druhu,broskve, merunky, svestky, blumy, hrusky, lesni ovoce a pokud mate, tak i banan, ktery zmirni kyselost - ale nemusi byt.
Ovoce oloupejte, nakrajejte na male kousky a pridejte stavu z pulky citronu a zhruba 2 lzice cukru. Nechte zhruba pul hodinky odlezet v lednici a pred podavanim pridejte zmrzlinu - nejlepe smetanovou, vanilkovou nebo ovocnou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | Web | 30. července 2013 v 5:59 | Reagovat

Mńam. :-)  :-)

2 Alis Alis | Web | 30. července 2013 v 10:41 | Reagovat

Ahoj :-)  :-) ovocných kompotů není nikdy dost :-) a ze sladkého ovoce, to musí být dobrota :-) :-)

3 Iva Iva | Web | 31. července 2013 v 14:16 | Reagovat

Míchané ovoce občas také dělám. Dělám směs ovoce a někdy přidávám i kompot. :-D  ;-)  :-)

4 Amelie Amelie | Web | 31. července 2013 v 15:13 | Reagovat

Tohle miluju.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama