VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Carpaccio

12. srpna 2013 v 18:46 |  Maso a drůbež
Pokud vam chutna syrove maso, napriklad tatarsky biftek, muzete si udelat malou zmenu. Mozna jste tento nazev (cte se "karpàco"-"c" je s hackem) uz nekde cetli nebo slyseli ,hlavne pokud jde o italskou kuchyni. K jeho priprave budete predevsim potrebovat kvalitni , hovezi maso , nakrajene na velmi tenke platky (takze i ochotneho reznika, pokud nemate doma vlastni krajec na sunku, salamy apod.)
PRO 4 OSOBY:
-asi 200 - 250 gr hoveziho masa - nemusi byt zrovna svickova, hlavne aby bylo libove a bez vlaken
-krajene na velmi tenke platky - musi byt temer prusvitne
-par kapek citronu
-kvalitni, nejlepe extra panensky olivovy olej
pravy parmezan (parmiggiano reggiano nebo i grana padano), nastrouhany na okurkovem struhadle
-sul a pepr
Na melky talir rozprostrete maso tak, aby se platky neprekryvaly - je lepsi delat pro kazdeho vlastni porci. Pokapete,ale jen mirne, citronovou stavou - pokud to prezenete, maso se "uvari",jak rikaji tady. Lehce opeprite a osolite. Posypete strouhanym syrem - zde naopak nesetrete. Pak tenkym praminkem prilejete olej, krizem krazem :-)
Prikryjte potravinovou folii nebo poklickou a dejte do lednice - tak na 20-30 minut, aby se vse rozlezelo. Podavejte s tmavym chlebem a salatem.
Pozn.: muzete pouzit i rukolu nakrajenou na kousky. Bud spolu se syrem, nebo bez. Nekdo dava jen na tenounke platky krajene zampiony. Ochutite shora uvedenym zpusobem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 13. srpna 2013 v 15:38 | Reagovat

Ahoj Růženko, carpaccio znám,ale nikdy jsem ho doma nezkoušela. Hlavně to nakrájení na hodně tenounké plátky, to bych se svými tupými nožíky nenakrájela. Moc krásně jsi to nafotila a upravila :-)  :-)  :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. srpna 2013 v 20:45 | Reagovat

[1]: Ahoj Ali, diky! Fotky jsou tvoje zasluha :-) Normalnim nozem to asi nenakrajis, pokud nepomuze reznik chtelo by to asi britvu :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama