VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Masovy salat

4. srpna 2013 v 15:38 |  Maso a drůbež
V horkych dnech asi nikoho nebavi stat u plotny - ale jist se musi! Proto se uchyluji k receptum ruznych salatu, ryzovy, testovinovy, s tunakem a s masem z konzervy, jako je ten dnesni.
Dulezità je hlavne kvalita konzervy, ja pouzivam hovezi v prirodni stave - rosolu. Dale jsou potreba cerstve a kvalitni suroviny, jedna se hlavne o zeleninu. Nemelo by se pridavat prilis surovin, aby se daly rozeznat jednotlive chute a jen jednoduse ochutit, staci ocet, bud vinny nebo kvalitni balzamikovy a olivovy olej.
POTREBY:
asi 250 gr prirodniho masa v konzerve
2 jemne strouhane mrkve
2 male, cerstve cibulky
asi 2 hrsti cherry rajcatek
maly hlavkovy sakat
lzice kaparu a asi 10 - 15 cernych oliv krajenych na platky -podle chuti, jinak muzete vynechat. Ale prave tyto ingredience dodaji salatu ten pravy "rìz"
ocet a olej na dochuceni
sul a pepr podle potreby
Priprava je velice jednoducha - vse nakrajejte na kousky - cibulka je hezci a chutnejsi na slaba kolecka- promichejte a ochutte zalivkou. Podle potreby prisolte,ale pokud pridate kapary a olivy, tak opatrne!
Tyto salaty nabizeji samozrejme celou skalu moznosti a variaci podle vasich chuti. Podle me je dulezite nic neprehnat, aby nektera ingredience "nezabila" ty ostatni.
S dobre vychlazenym pivem je to skvela vecere!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 EI EI | Web | 4. srpna 2013 v 15:51 | Reagovat

Já jsem Vegetarián takže nic pro mě :D

2 Alis Alis | Web | 4. srpna 2013 v 17:08 | Reagovat

Ahoj Růženko, v tomhle vedru je to super rychlá a dobrá večeře :-)  :-) Jak vidím tak italské konzervy jsou ještě kvalitní, plné masa. Tady u nás obsah často neodpovídá názvu :-(

3 Alis Alis | Web | 4. srpna 2013 v 17:09 | Reagovat

[2]:Moc pěkně jsi fotky upravila .... jsou super :-)  :-)  :-)

4 ruzena ruzena | 5. srpna 2013 v 7:39 | Reagovat

[1]: Da se pouzit na kousky nakrajena mozzarella a je to taky dobre :-)

5 ruzena ruzena | 5. srpna 2013 v 7:40 | Reagovat

[3]: Diky, uz se v tom zacinam orientovat - a je to moc hezka hracicka :-))

6 Iva Iva | Web | 8. srpna 2013 v 19:40 | Reagovat

Růženko, saláty v horku jsou u nás často. ;-) Jak píše Alis, masové konzervy jsou u nás velice nechutné. Na tento salát by určitě mohlo být i libové pečené maso. :-D Salát je zajímavý. ;-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. srpna 2013 v 15:10 | Reagovat

[6]: Mas pravdu, jde to i z peceneho masa. Pokud neni konzerva kvalitni, lepe neriskovat!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama