VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Testoviny s tunakem (Pasta con tonno)

6. srpna 2013 v 20:34 |  Těstoviny
Opět jeden recept pro milovníky rychlé úpravy těstovin - "pasta con tonno". Přípravu omáčky zvládnete v době, kdy se vám vaří těstoviny. Vyplatí se pár korun si přidat a koupit pravé italské, dělané z tvrdé pšenice, soli a vody. Občas se vyskytují např. německé těstoviny, kde je psáno "pravé italské" ale pak je vzadu napsáno že jsou vyrobeny v Německu. Většinou jsou z normální mouky a po uvaření se lepí, pokud se rovnou nerozvaří.
Kvalitní těstoviny poznáte hlavně podle toho, že při vaření nevylučují téměř žádny škrob, voda je jen mírně zakalená. Nesmí být bílá nebo dokonce pěnit!
Taky jsem slyšela názor, že "nudle jsou pořád jen nudle" což je asi jako byste Čechovi řekli že "pivo je pořád jen pivo"!
*********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:
na osobu 2 plné hrsti těstovin-jinak asi 80 gr pro jednoho
200 gr tuňáka
čerstvou cibulku
1-2 stroužky česneku
asi 15 cherry rajčátek
plnou lžíci kaparů
hrst černých oliv
peperoncino
olivový olej
oregano, petržel,bazalka - nejlépe vše čerstvé
*********************************************************************************************************************************
Zatímco se těstoviny vaří, dejte do vyšší nádoby kapary, olivy, bylinky, česnek a rozmixujte ponorným mixérem. Do větší mísy, kam se pak vejdou i těstoviny, dejte okapaného tuňáka rozdroleného na kousky, rozmixovanou směs a nakonec rozpůlená nebo rozčtvrcená rajčátka, ochuťte peperončínem a olejem. Rozřeďte trochou vody ve které se vařily těstoviny a pak je vhoďte do mísy a dobře promíchejte. Nazývat tuto přípravu "omáčkou" není asi přesné, Italové tomu říkají "condimento" (kondymento) a znamená to ochucení, okořenění. Pokud chcete mít z těstovin salát, stačí
je propláchnout studenou vodou a nechat odpočinout na chladném místě, ale dobrý je i vlažný.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | 7. srpna 2013 v 10:28 | Reagovat

Ruzi díky za skvělé recepty,vše vyzkouším,vypadá to jednoduše. :-)

2 Helena Helena | 7. srpna 2013 v 10:29 | Reagovat

Ještě k těm nudlím,nejsou nudle jako nudle,tak není pivo jako pivo. :D

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. srpna 2013 v 13:31 | Reagovat

[2]: Presne tak!:-)) A v Italii navic vetsinou (i kdyz ne vzdycky) plati, hlavne u jidla,ze vyssi cena skutecne odpovida i vyssi kvalite. Proto si muzou dovolit varit jednoduse!

4 Alis Alis | Web | 7. srpna 2013 v 16:43 | Reagovat

AHoj Růženko, salát vypadá úžasně. Hned bych si dala :-) Musím s Tebou je a jen souhlasit. Na "pravé italské" těstoviny nedám dopustit. Je to úplně jiná třída než tady  u  nás, které se hned rozvaří!

5 Iva Iva | Web | 8. srpna 2013 v 19:43 | Reagovat

Další výborný salát. :-D  ;-)

6 tetkapernikarka tetkapernikarka | 30. srpna 2013 v 14:24 | Reagovat

Je to velice dobrý typ na rychlý a dobrý oběd :-) krásný den :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama