VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Zakusek pro necekanou navstevu (z listkoveho testa s hruskami-sfogliattine di pera)

17. listopadu 2013 v 13:09 |  Cukrovi a drobné zákusky
Pokud se vam ohlàsì necekanà nàvsteva a nemàte zrovna nic pri ruce, co byste jì mohli nabìdnout, stacì mit doma listkove testo a pàr hrusek - eventuàlne jablek. Nez se zacne varit voda na kàvu, stihnete vykouzlit tyto krehkè zakusky - zde se jim rìkà "sfogliattine" Delaji se i s krèmem, vanilkovym nebo cokoladovym. Jsou hotovè opravdu behem 10 minut!
INGREDIENCE:
1 listkove testo
2 hrusky (nebo jablka)
skoricovy cukr - nemate-li,staci normalnì nebo trtinovy cukr
mandlové lupìnky (nemusì byt)
**************************************************************************************************************************************
Zapneme troubu na 200 stupnu.Listkove testo dame na vàl a nakràjìme na ctverce nebo muzeme udelat jiné tvary - jà mela testo kulaté, tak jsem udelala kolecka pomoci sklenicky.
Hrusky (neprìlis mekké!) dobre omyjeme, vyndàme jàdrinec a nakràjìme i se slupkou na tencì plàtky - asi 2-3 mm.
Poklademe jimi testo, posypeme cukrem a vlozìme do horké trouby. Jà dala i trochu madlovych lupìnku.
Peceme asi 7-10 minut - to zàlezì na vasì troube. Po càstecnem vychladnutì (jsou vyborné vlazné),posypeme mouckovym cukrem s vanilkou.Ty dnesnì vàm predklàdàm opravdu cerstvé - budou jako zàkusek k nedelnìmu obedu :-))
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 17. listopadu 2013 v 15:09 | Reagovat

Ahoj Růženko,zákusek vypadá moc lákavě :-) Je to suprový a rychlý recept :-)  :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. listopadu 2013 v 15:40 | Reagovat

Diky, rychlé to je a taky rychle snezené :-))

3 Božena Božena | 25. listopadu 2013 v 15:18 | Reagovat

Už jsem dobrůtku vyzkoušela, má jen jednu vadu, bylo jich málo, na moc strávníků.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama