VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Toskànskà bàbovka s hruskami a orechy (ciambellone toscano con le pere e noci)

17. ledna 2014 v 21:56 |  Moučníky
Vànocnì dobroty jsme uz stravili, novorocnì predsevzetì, jak budeme drzet dietu jsou zapomenuta, takze predklàdàm recept na pravou, zdravou a kalorickou toskànskou bàbovku!Mrkající
POTREBY:
3 hrusky (ne prilis zralé)
3 vejce
100 gr zmeklého màsla (nebo tuku, napr.Stela)
150 gr cukru
80 gr sekanych orechu
200 gr polohrubé mouky
1 pràsek do peciva
vanilka
hrstku hrozinek namocenych v rumu
spetka soli
Hrusky nakràjìme na kousky a dàme za obcasného mìchànì varit do kastrulku spolu s jednou lzìcì cukru az zmeknou - nepridàvàme zàdnou tekutinu. Dàme vychladnout, mezitìm utreme màslo se zbylym cukrem, pak pridàvàme jeden zloutek po druhém a vzdy dobre promìchàme. Do vzniklé hmoty pridàme okapané hrozinky, nahrubo nasekané orechy a strìdave vychladlé hrusky i se stàvou a prosàtou mouku smìchanou se spetkou soli, pràskem do peciva a vanilkou. Nakonec opatrne vmìchàme uslehany snìh z bìlku. Pokud màte ràdi, muzete pridat i spetku skorice. Formu na bàbovku vymazeme màslem a vysypeme hrubou moukou nebo prosàtou strouhankou. Vlijeme testo a peceme pri 180° asi 40 minut. Po vychladnutì cukrujeme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 18. ledna 2014 v 8:11 | Reagovat

Ty jsi ale podsivka, když vidím tu tvou krásnou babovku a ještě s hruškami, tak musím opravdu zapomenout na nějakou dietu.

2 Alis Alis | Web | 18. ledna 2014 v 9:21 | Reagovat

Ahoj Růženko, jedním slovem mňam :-)  :-)  :-) Vypadá nádherně a určitě byla hned pryč :-) Já dnes peču kynutý buchty s povidlama :-)  :-) Růženko, měj se moc krásně :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. ledna 2014 v 12:57 | Reagovat

[1]: Ahoj Bozenko, ja to znam jak se vzdycky od ledna zacina s dietou :-) ale to je pak clovek bez nalady! :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. ledna 2014 v 12:59 | Reagovat

[2]: Ty mi ale taky delas chute! :-) A povidla zrovna mam, tady nejsou,ale privezla jsem z Prahy - a domaci. Skoro skoro.....Zatim ahoj, mejte se krasne!

5 Iva Iva | Web | 20. ledna 2014 v 17:09 | Reagovat

To je zajímavý recept. Určitě bábovku vyzkouším. :-D  ;-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 20. ledna 2014 v 19:44 | Reagovat

[5]: Je to zas trochu jina babovka. Zdravim!! :-)

7 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 20. ledna 2014 v 20:13 | Reagovat

Ahoj Růži,bábovka je určitě dobrá,soudě podle ingrediencí :-) Při čtení receptu jsem jen polykala ;-)  :-D asi ji budu muset vyzkoušet :-) Měj se pěkně :-) Alena

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 20. ledna 2014 v 21:29 | Reagovat

[7]: Ahoj Alenko, to jsem rada,ja se na navsteve u tebe taky jen olizuju! :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama