VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Veprove kotlety se salvejovym pestem

12. ledna 2014 v 18:53 |  Maso a drůbež
V jednom italskem casopise o vareni jsem cetla zajimavy recept , ktery jsem hned vyzkousela. Jsou to veprove kotlety plnene salvejovym pestem. Misto kotlet muzete pouzit i tenke platky veproveho masa, ktere plozite na sebe a okraje sklepete pripadne spichnete paratkem,aby se pri peceni neotvirali.
INGREDIENCE:
4 veprove kotlety nebo 8 platku veproveho masa
asi 2 lzice salvejovych listku
50 gr mandli
strouzek cesneku
3 vrchovate lzice strouhaneho parmezanu
sul, pepr
olej
Kotlety narizneme tak, aby vznikla kapsa. Salvej, mandle a cesnek rozmixujeme,pridame strouhany parmezan a vzniklou hmotou plnime kapsy. Okraje sklepeme palickou na maso, spichneme paratkem, opeprime, osolime, lehce obalime v mouce a opekame na oleji.
Podavam s pecenymi brambory nebo bramborovou kasì.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 12. ledna 2014 v 19:07 | Reagovat

Ahoj Růženko, moc Tě zdravím!!! Receptík se mi moc zamlouvá. V létě, až budu mít na zahrádce svoji šalvěj, tak ho vyzkouším :-)  :-) Růženko, měj se moc hezky :-)  :-)  :-)

2 Iva Iva | Web | 12. ledna 2014 v 22:10 | Reagovat

Zajímavý recept, určitě ho vyzkouším. Růženko, zaujal mně také ten fenykl. Zdravím a přeji pohodové dny :-D  :-)

3 Helena Helena | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 16:11 | Reagovat

Tak to musí být pochoutka. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 19:30 | Reagovat

[1]: Ahoj Alenko!! Tady by se v lete takove jidlo ani nemohlo delat, je moc horko. Ale
salvej nam tu roste celou zimu. Moc zdravim!! :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 19:32 | Reagovat

[2]: Diky Ivo, tobe taktéz! Fenykl je zimni zelenina, jestli ho chces zkusit, tak ted je vhodne obdobi :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 19:33 | Reagovat

[3]: Je to dobrutka, Cesi by rekli "mnamka" :-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 22:32 | Reagovat

[5]:Výborný recept, vyzkouším ho, až seženu šalvěj. Mám jen sušenou. To by také šlo? Fenykl znám, dostane se občas koupit a je z něj v kombinaci s další zeleninou výborný salát. Nám aspoň chutná a je moc zdravý. :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 14. ledna 2014 v 13:11 | Reagovat

[7]: Ze susene salveje jsem to nezkousela,ale myslim ze urcite jde - vsechno je pak rozmixovane na pesto.Jestli je dobre ususena (po domacku) tak byva aromaticka jako cerstva, ne-li vic.
Fenykl je opravdu moc zdravy, jen papejte!! :-)  :-)

9 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 14. ledna 2014 v 13:37 | Reagovat

[8]: Šalvěj mám doma sušenou, krásně voní. Já jsem ji používala spíš na výplachy úst, stahuje a hojí dásně, :-)

10 Bozena Bozena | 14. ledna 2014 v 18:10 | Reagovat

Skvělá dobrutka, už cítím tu vůni salveje .

11 ruzena ruzena | E-mail | Web | 14. ledna 2014 v 19:19 | Reagovat

[9]:Ano, je to vyborny ranhojic. Odvar ze salveje se doporucuje pit i proti nadmernemu poceni. Pokud se bude pocasi vyvijet timto zpusobem, budeme ji potrebovat! ;-)

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 14. ledna 2014 v 19:20 | Reagovat

[10]: Ahoj Bozenko, jestli vyzkousis, nezapomen referovat, jak to dopadlo :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama