VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Zapeceny fenykl (finocchio gratinato)

14. února 2014 v 14:14 |  Zeleninové pokrmy
Prinasim dalsi recept s fenyklem. Delala jsem si ho jen pro sebe, takze davky jsou pro 1 osobu:
1-2 fenykly (podle velikosti -a chuti!)
50 gr sunky nebo sunkoveho salamu
3 vrchovaté lzìce strouhaného parmezanu
2 lzìce strouhanky
2-3 lzìce besamelu
lzìce màsla
mlety pepr
trocha oleje
Fenykl zbavìme vrchnìch tvrdych listu (muzeme je pouzìt treba do zeleninové polévky, nakràjené na malé kousky) , rozdelìme na ctvrtky, vyrìzneme stred a nakràjìme podélne na ùzké prouzky. Povarìme v mìrne osolené vode ne ùplne do mekka - stacì 5 minut. Ohnivzdornou misku vytreme olejem nebo màslem a vysypeme troskou strouhanky. Ovareny fenykl smìchàme s na kosticky kràjenou sunkou, besamelem a lzìcì strouhaného syra. Podle chuti pridàme pepr, sul vetsinou netreba, sunka a syr jsou uz dost slané. Dàme do misky, posypeme zbylym syrem a strouhankou, poklademe kousìcky màsla a dàme zapéct. Po vytazenì z trouby nechàme pàr minut odpocinout a podàvàme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 14. února 2014 v 15:48 | Reagovat

Ahoj Růženko, tak to už mám druhý recept  od Tebe, který chci s fenyklem vyzkoušet. Počkám, až bude i u nás krásně čerstvý a pustím se do toho :-) Růženko, měj se moc krásně :-)  :-)

2 Bozena Bozena | 15. února 2014 v 9:40 | Reagovat

Dalsi dobrutka, ktera si pocka na leto. Měj se krasne,hezky vikend.

3 Iva Iva | Web | 15. února 2014 v 22:39 | Reagovat

Další dobrůtka z fenylu. :-D  ;-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. února 2014 v 12:16 | Reagovat

[1]: Ahoj Ali, vyzkousej, uvidis ze ti Jedlici podekuji :-) Hezkou nedeli!!

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. února 2014 v 12:18 | Reagovat

[2]:Vidis, tady je to zimni zelenina, v lete uz neni dobra. I kdyz v letosni zime by se mu darilo asi i u vas! Tady uz vsechno kvete, pak to zmrzne a ceny poleti nahoru-zvlastni je, ze i u sklenikove zeleniny :-(

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. února 2014 v 12:19 | Reagovat

[3]: Diky Ivo, je to zvlastni slojeni chutì - fenykl je nasladly , k tomu slana uzenina.... Zdravim :-)  :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. února 2014 v 12:21 | Reagovat

[6]:Pardon - SPOJENì, samozrejme. Asi by to chtelo brejle :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama