VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Jablkove rezy (torta di mele)

4. března 2014 v 21:40 |  Moučníky
V Itàlii je "torta di mele" - v presném prekladu by to byl "jablkovy dort" - typickym moucnìkem, ktery umì snad kazdà italskà zena. Jinak se totiz pecenì prìlis nevenujì, bud koupì jiz hotové v cukràrnàch, nebo upece hodnà maminka, teta ci Ceska vdanà v Itàlii :-))
Zvlàstnì oblibe se tesì nàs strudl; delà se i tady,ale byva velmi sladky, mìsto orechu se pridàvajì piniové orisky (vyborné,ale kdybyste je nevideli,ani je na chuti nepoznàte), krome hrozinek mam dojem ze nekdy pridajì i kandované ovoce; skorice, pokud jì vubec pouzijì, ma jinou chut nez ta, co prodàvaji v Cechach...proste kazdy mà svoje, strudl at nechajì nàm, ale co se tyce této jablecne buchty (alias dortu) myslìm,ze se mu nedà nic vytknout! Tenhle recept je jeden z mnohych - snad v kazdé rodine existuje varianta "jejich" jablkové buchty....
INGREDIENCE:
asi 1 kg jablek(nejlèpe renety)
4 vejce
180 gr màsla
180 gr cukru
140 gr hladké nebo polohrubé mouky
1/2 pràsku do peciva
sàcek vanilkového cukru
1 citron (trochu stavy a strouhané kury)
spetka soli
Màslo nakràjejte na kousky a dejte rozehràt do mikrovlnky nebo nad vodnì làzen. Nechte trochu prochladnout.
Mezitìm oloupejte jablka, nakràjejte na kousky a dejte do mìsy kde je promìchejte se 2 lzìcemi cukru a trochou citronové stàvy.
Smìchejte màslo s cukrem, postupne pridejte zloutky jeden po druhèm, pak mouku prosàtou spolecne s pràskem do peciva, vanilkou a trochou strouhané citronove kury.
Bìlky uslehejte do tuha a pridejte ke smesi, pak vmìchejte opatrne i nakràjenà jablka.
Do obdèlnìkové formy vylozené pecicìm papìrem nebo vymazanou tukem a vysypané hrubou moukou nalejte testo a nechte péct v mìrné troube (asi 160') 40-50 minut.
Po vychladnutì pocukrujte mouckovym cukrem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 4. března 2014 v 22:35 | Reagovat

Jablecny kolac chutna vzdy. Tvuj urcite zkusim, protoze vsichni u nas maji radi  " mokre" buchty a toto je ta prava. Mej se a pec stale takove dobroty, aspon mam inspiraci.

2 Joina Joina | Web | 5. března 2014 v 5:44 | Reagovat

Oj mňam, to je ale pochutnáníčko :)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. března 2014 v 11:53 | Reagovat

[1]: Je to opravdu mokrà buchta - malo mouky a hodne jablek. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. března 2014 v 11:56 | Reagovat

[2]: Dik za navstevu :-)!Mas zajimavy blog..

5 Iva Iva | Web | 5. března 2014 v 12:05 | Reagovat

Růženko, buchtu jsem si dala do záložky a určitě vyzkouším. :-D  ;-)  :-)

6 Alis Alis | Web | 5. března 2014 v 13:07 | Reagovat

Ahoj Růženko, receptík vypadá  jednoduše a mám ještě pár jablek, tak se do něj o víkendu pustím :-) Moc na Tebe myslím, určitě už u vás všechno nádherně kvete :-)  :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. března 2014 v 20:25 | Reagovat

[5]: Vyzkousej, je i rychla na pripravu :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. března 2014 v 20:27 | Reagovat

[6]:Ahoj Ali, je to jednoducha buchta, rychle hotova, jako skoro kazde italske jidlo. Tady to sice kvete,ale ja neprestavam prorokovat, ze zima jeste prijde! ;-)

9 Helena Helena | E-mail | Web | 11. března 2014 v 13:44 | Reagovat

Ahoj Ruženko, taky mám jablečné buchty ráda. :-) Já používám nejraději Elster, jsou to jablíčka trochu kyselejší, ale po nastrouhání nezhnědnou.Tohle je zajímavý recept, určitě vyzkouším. :-) Krásný den.

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 11. března 2014 v 14:50 | Reagovat

[9]: Je to hodne "jablkové" :-) Ten tvuj druh jablek neznam,ale na jablkové buchty, strudly & spol. taky pouzivam radsi kyselejsi.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama