VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Pecena prazma (Orata arrosto)

25. dubna 2014 v 21:44 |  Pokrmy z ryb
Ze se "orata" jmenuje prazma ( s hackem na "z"!) na to jsem se musela podivat do slovniku. Myslim, ze driv se u nas podobne ryby ani nevyskytovali, dnes mozna na trhu jiz jsou, asi zmrazene. Nekdy hledam rybi jmeno a slovnik mi sdeli, ze je to "druh morske ryby" a pouziva se pravdepodobne i v cestine jeji puvodni nazev - asi jako "pizza" je proste vsude na svete porad pizza.
Kazdopadne kdyz nesezenete prazmu, muzete tuto ùpravu pouzit i na jine ryby, napr. na pstruhy.
Jako vzdy, v jednoduchosti je sila italskych pokrmu a hlavne musi vyniknout chut ryby a nesmi byt prekryta korenim nebo ruznymi omackami.
INGREDIENCE PRO 2 OSOBY:
2 ocistene prazmy (nebo pstruzi ci jina ryba vcelku)
cerstva petrzel
4 strouzky cesneku
sul a pepr
olivovy olej
2 velké brambory, trochu kmìnu
eventuelne cukinka na platky a porek
trochu bileho vina
Ryby omyjeme pod tekoucì vodou a osusime papìrovou uterkou. Do brìska dame trochu soli a pepre, zakàpneme olejem,pak omytou petrzel (pàr snìtek) a 2 strouzky cesneku rozkrojeneho napul.
Brambory oloupeme, prepulìme a nakrajime na tencì platky. Dàme varit do mirne osolené vody asi na 2 minuty. Scedìme a vlozìme do pekàcku vylozeného pecicìm papìrem.Osolìme a muzeme pridat i trosku kmìnu nebo i nejakou zeleninu jako cukinku na platky a porek.
Mirne polijeme olivovym olejem (ja dàvàm i kousìcek màsla,ale to delejte jen kdyz na blìzku nenì zàdny Ital :-)), trosku bileho sucheho vina a dàme péct do vyhràté trouby asi na 20 minut.

Behem pecenì muzeme rybu polìt 1-2 lzicemi vina, aby se nevysusila.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 26. dubna 2014 v 9:27 | Reagovat

Ahoj Růženko, super recept! Myslím, že ho použiju i na tuzemské ryby. Akorát musím počkat, až rybáři nějaké chytí :-) Jinak pražma se tu dá koupit mražená. Akorát, že já těmhle mraženým produktům moc nevěřím. Někde jsem četla o tom, že zamražené ryby takhle nechávají i několik  let. A to člověka hned chuť přejde.

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. dubna 2014 v 14:25 | Reagovat

Ahoj Ali, urcite muzes pouzit i sladkovodni rybu - hlavne jestli znas nejakeho rybare,aby byla cerstva :-)
Ty zmrazene -tady byvaji bez problemu,pokud je koupis v nejakem osvedcenem supermarktu. Ruzne discounty apod., tam tomu moc neduveruju! :-?

3 Bozena Bozena | 26. dubna 2014 v 16:04 | Reagovat

No jo, to se nekdo ma, ze bydli v primorske zemicce. Cerstva ryba, nad to neni. Nastesti ty mas tak skvele recepty, ze je muzeme pouzit i na nase sladkovodni rybky. Vyzkousim na pstruhy. Krasny zbytek vikendu.

4 Ruzena Ruzena | Web | 26. dubna 2014 v 20:57 | Reagovat

[3]: Ahoj Bozenko, snazim se davat takove recepty aby sly udelat i z ceskych potravin - kdyz uz jsem si poridila cesky blog :-)  :-) Hezkou nedeli!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama