VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Slany venec z kynuteho testa

21. dubna 2014 v 11:39
Tento venec se pripravuje v Italii na Velikonoce. Je z kynuteho testa s pridavkem brambor, plneny sunkou nebo uzenym masem a hraskem.Ji se jen tak samotny nebo spolu se sunkou ci syrem.
I kdyz Italove k snidani davaji prednost sladkemu, o Velikonocich se v nekterych krajich casto snida prave tento venec, jak tomu chce tradice.
INGREDIENCE:
400 gr mouky (smichala jsem hladkou a polohrubou)
20 gr drozdi (1/2 kostky)
150 gr varenych studenych brambor
50 gr olivoveho oleje
1 lzicka soli
100 ml vlazneho mleka
trochu vlazne vody
50 gr strouhaneho,tvrdeho ovciho syra (pecorino)
2 mlade cibulky nebo porek
150 gr hrasku-i sterilovaneho
150 gr na kosticky krajene sunky nebo liboveho uzeneho
1 vejce na potreni
Brambory oloupeme, nakrajime na vetsi kostky a dame varit, uvarene slijeme. Nakrajime cibulky nebo porek a podusime s hraskem. Nechame vse vychladnout a mezitim si pripravime kvasek z drozdi a trochy vlazneho mleka.
Do misy prosijeme mouku se soli, dobre promichame, udelame dulek a do nej vlijeme kvasek-smichame jej s trochou mouky a nechame asi 10 minut kynout.
Vystydle brambory nastrouhame do misy s moukou, pridame ovci syr a zacneme zadelavat testo. Postupne prilevame tenkym praminkem olej, zbytek mleka a pripadne trochu vlazne vody a dobre vypracujeme.
Nakonec hrasek a sunku - testo udelame hustsi, protoze kynutim trochu zridne!
Nechame kynout asi hodinu a pul na teplem miste. Potom testo rozdelime na 3 dily , vyvalime valecky a spleteme jako cop. Vlozime do vymastene a vysypane formy na babovku a nechame jeste alespon 1/2 hodiny kynout. Potreme rozslehanym vejcem s trochou mleka.
Peceme v predehrate troube na 180' asi 40 minut.
Vyhoda tohoto testa je ta,ze je dobre i druhy den, rekla bych,ze skoro lepsi!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 21. dubna 2014 v 12:57 | Reagovat

Dost bylo sladkeho, toto je skvela dobrota pro takove, jako jsem ja. Nemam rada sladke a miluji maso. V teto tve dobrutce je vse, co mam rada. Diky za navod, pristi sobotu bude tato skvela vecere, pokud se mi podari, jako tobe. Hezky zbytek dne!!!!

2 Helena Helena | Web | 21. dubna 2014 v 15:13 | Reagovat

Tohle je zajímavý recept Růži. :-)

3 Alis Alis | Web | 21. dubna 2014 v 18:56 | Reagovat

Ahoj Růženko,moc díky za recept! Tuhle dobrotu bych si po těch všech sladkostech hned dala :-)  :-)  :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. dubna 2014 v 20:39 | Reagovat

[1]:Ahoj Bozenko, urcite se ti podari, ja to taky delala poprvé! :-)  :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. dubna 2014 v 20:41 | Reagovat

[2]: Je to i jednoduche, myslim ze je dobry i cerstvy, byl krasne mekkoucky - ale jedli jsme ho az druhy den.

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. dubna 2014 v 20:42 | Reagovat

[3]: Ahoj Ali, mas pravdu, jsme uz docela "preslazeni"! :-)  :-)

7 Iva Iva | Web | 22. dubna 2014 v 9:17 | Reagovat

Růženko, věnec je zajímavý. Dávám si ho do záložek, vnoučata mají v oblibě slané pečivo. Určitě vyzkouším. :-D  ;-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 22. dubna 2014 v 14:00 | Reagovat

Ja jsem slane zas nikdy moc nepekla,ale ted vidim,ze je v oblibe i tady. Tak mam zas dalsi "pole pusobnosti" :-) :-)
Ja zas urcite vyzkousim ten tvuj sladky :-) Ta uprava do vence se mi moc libi.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama