VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Chrestova polevka s opekanym chlebem(Crema di asparagi)

24. května 2014 v 8:00 |  Polévky
V italske kuchyni vladne "pasta". Ale i polevky, zvlast zeleninove, maji sve dobré mistecko u stolu..Nase zahustene zeleninove polevky jsou zde nazyvane "crema" - krém. Momentalne je na trhu hodne chrestu, takze jsem udelala "crema di asparagi", jen lehce zahustene moukou rozkvedlanou ve vode, ve ktere se varil chrest.K tomu osmazene kosticky chleba...posudte sami!
INGREDIENCE:
300 gr chrestu
2-3 lzice mouky - dala jsem polohrubou
trochu mleka
1 zloutek
kosticky opeceneho chleba
olej, sul, strouhany parmezan
Z chrestu odkrojime tvrde casti a dame varit do osolene vody. Kdyz je mekky, vyndame jej a odebereme trochu vody, ve ktere se varil. Kdyz trochu vystydne, vsypeme po castech mouku a dobre rozmìchàme, pak vlijeme zpet do vody a povarime az neni mouka citit - asi 10 minut. Ve trosce mléka rozkvedlame zloutek. Chrest nakrajime na male kousky, vlozime do polevky a prohrejeme. Odstavime z plotny a vlijeme za staleho michani mleko se zloutkem.
Chleb nakrajime na male kosticky, pokropime olejem a dame do trouby osmahnout.
Na talir vlejeme polevku a vlozime osmazeny chleb. Muzeme posypat strouhanym parmezanem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 24. května 2014 v 11:13 | Reagovat

Ahoj Růženko, myslím, že  chřestová polévka by moc chutnala :-)  :-)

2 Bozena Bozena | 24. května 2014 v 13:31 | Reagovat

Vyborna polevka. Mame vlastni chrest, tak polevku z nej delam casto. Mam jiny recept, ale chutna nam na kazdy zpusob.  Oblibeny je i se zapecenym syrem.

3 ruzena ruzena | 24. května 2014 v 21:19 | Reagovat

[1]:Ahoj Ali, nam chutna, delala jsem ji zas vcera. Nekdy pridame testoviny,ale vede opeceny chleba! :-)  :-)  :-)

4 ruzena ruzena | 24. května 2014 v 21:22 | Reagovat

Chrest ze zahradky je urcite nejlepsi :-)
Taky ho delam jen vareny, bud se syrem nebo s volskym okem.Pak se dela rizoto, testoviny...same dobroty :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama