VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Klasicke tiramisù

30. května 2014 v 8:00 |  Dezerty
Verzì na tiramisù je mnoho, nekdy az prilis. Dà se samozrejme improvizovat,ale na klasické tiramisù jsou potreba ty spravne suroviny - mascarpone, kvalitni kava a kakao, sladky likér, nejlépe Amaretto a savoiardy - coz jsou piskoty podlouhleho tvaru, neco jako nase cukrarske piskoty. Maximalne ty se dajì nahradit normàlnìmi piskoty, aniz by se chut nejak vyrazne zmenila, jà pouzìvàm "pavesini" coz jsou podlouhlé piskoty slabsì nez savoiardy.Zdà se mi, ze tiramisù vyjde jemnejsì.
INGREDIENCE:
250 gr mascarpone
2 vejce
4 plné lzìce cukru
salek dobre cerne kavy - lepsi prekapavana nez rozpustna
asi 4 lzìce kakaa bez cukru
Amaretto
sàcek piskotu - aneb tolik piskotu aby pokryly 2x dno formy, ve ktere budete tiramisù delat - na toto mnozstvi pouzìvam ctvercovou formu o strane asi 20-22 cm
Uslehàme tuhy snih z bìlku a dame stranou. Zloutky dobre naslehàme s cukrem a pridàme mascarpone. Dukladne promìchàme a lehce vmìchàme snìh.
Do hlubokého talìre vlejeme studenou kàvu a likér - tam se ridte svou chutì, ja dàvam asi 50 ml.
Piskoty jen lehce omocime a klademe na dno formy,kam jsme rozetreli trochu krému.Na vrstvu piskotu dàme krem, posypeme kakaem a dame dalsì vrstvu namocenych piskotu a opet krem a kakao, hustsì vrstvu.Dame odpocinout do lednice, nejmene na 2 hodiny.Jeste lepsi je druhy den!
Pokud chcete delat jednoporcovky, muzete pouzit sklenky a vrstvit jako do formy.
Nekteré kucharky uvadeji vetsi pocet vajec - zhruba 1 vejce na 80 - 100 gr mascarpone.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 30. května 2014 v 15:33 | Reagovat

Nemam moc rada sladke, ale tento dezert je velice dobry. Neni sladky, naopak velmi osvezujici a lahodny. Mas pravdu, receptu je jako maku. At zapnu jakykoliv porad o vareni, delajii tam Tiramisu. Zasnu, co za hruzy do nej davaji. Tvuj musi chutnat uzasne, protoze je z tech spravnych surovin. Mej se, hezky vikend, u nas je priserna zima.

2 Iva Iva | Web | 30. května 2014 v 15:36 | Reagovat

Růženko, tiramisu je lahůdka. Někdo ho dělá u nás z pomazánkového másla, ale z nmascarpone to je úplně jiná chuť. :-) Také ho někdy dělám do pohárů. :-D  ;-)

3 Alis Alis | Web | 30. května 2014 v 15:58 | Reagovat

Ahoj Růženko, mňam..tiramisu já můžu :-)  :-) Tnehle recept se mi zdá ze všech tiramisu receptů nejlepší...žádné náhražky, prostě tak, jak to má být :-)  :-)  :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. května 2014 v 20:51 | Reagovat

[1]: Ahoj Bozenko, taky jsem videla tiramisù ze vseho mozneho...Pritom je to velice jednoduchy recept. O zime taky vim, tady je sice tepleji,ale jinak zadna slava :-)  :-) Hezky vikend (u kamen??)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. května 2014 v 20:53 | Reagovat

[2]: Ahoj Ivo, tak z pomazankoveho masla opravdu ne ! Videla jsem i z tvarohu, z Luciny,ale chce to proste mascarpone a nic jineho :-)  :-) V poharech vypada moc pekne :-) Zdravim!!

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. května 2014 v 20:55 | Reagovat

[3]: Ahoj Alenko, taky je to nas oblibeny dezert. Zvlast kdyz mas kvalitni mascarpone a cerstva vejce - je krasne lehoucky a nadychany ..opravdu MNAM!!Hezky vikend :-)  :-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 2. června 2014 v 13:46 | Reagovat

Taky bych ho brala. Je to originální, bez náhražek a proto dobrý. :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 2. června 2014 v 14:57 | Reagovat

[7]: Presne tak :-)  :-) Moc zdravim!!

9 Michaela Michaela | E-mail | 18. listopadu 2015 v 21:14 | Reagovat

Dobry vecer prosim prosim potrebujem radu kde sa daju kupit Pavesini? Dakujem

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama