VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Testoviny s gorgonzolou a spenatem (Pasta con gorgonzola e spinaci)

19. května 2014 v 8:00 |  Těstoviny
Kolik je v Italii receptu na testoviny, to myslim nikdo presne nespocital. Krome klasickych a typicky regionalnich pak je v kazde rodine jejich "zaruceny" recept, ktery se dedi z generace na generaci.
Testoviny - "pasta" se konzumuji na kila. Fantazii se meze nekladou, pokud nedelate nejaky opravdu tradicni recept - tam se musi ingredience striktne dodrzovat - jinak si to u Italu rozhazete! Jsou totiz na svou kuchyn nejen patricne hrdi,ale i velmi zàrlivì...
Me se donesl tento recept, ktery jsem hned vyzkousela. Vyzaduje se v nem syr gorgonzola, coz je plisnovy syr ostrejsi chuti i vune - prirovnala bych jej asi k nasi Nive...ale ma kremovejsi konsistenci, v ustech se jen rozplyva!
Pokud na nej nekde narazite, zkuste jej ochutnat, myslim ze urcite stoji za to !
INGREDIENCE pro 4 osoby
320 gr testovin - ja pouzila masle ale jsou dobre i penne nebo vretenka
asi 100 gr spenatu - dala jsem zmrazeny
100 gr gorgonzoly
4 lzice strouhaneho parmezanu
trochu mleka nebo smetany - nebo vody ve ktere varite testoviny

Spenat, pokud pouzijete zmrazeny nechate rozmrazit a rozsekate na male kousky (tady se prodavaji zmrazene listky spenatu), cerstvy spenat sparite vodou a nechate kratce podusit, pak nasekate. Testoviny vhodte do varici osolene vody a varte podle navodu.Do vetsi panve, aby se do ni vesly i uvarene testoviny,date na mirny plamen rozpustit gorgonzolu - syr je dostatecne tucny, takze se nemusi pridavat zadny tuk - staci mirne podlit asi 2 lzicemi mleka nebo i vodou, ve ktere se vari testoviny. Vhodite spenat a dobre zamichate. Scedite testoviny a vhodite na panev, vsypete asi 2 lzice strounaneho parmezanu a opet promichate.Ihned podavate a na taliri jeste posypete zbylym parmezanem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 19. května 2014 v 11:44 | Reagovat

AHoj Růženko, další super receptík :-)  :-) Zase bych ho nejraději hned vyzkoušela. Akorát se musím kouknou po gorgonzole. Naše niva mi přijde moc tuhá. Měj se moc krásně :-)

2 Helena Helena | Web | 19. května 2014 v 16:00 | Reagovat

Tohle vypadá taky jednoduše, určitě taky vyzkouším. :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. května 2014 v 16:13 | Reagovat

[1]: Ahoj Ali, to jsem prave nevedela, jakou ma konzistenci. Gorgonzola je mekka, spis kremova a za tepla se hned rozpusti. Urcite se ti vyplati po ni patrat!Je vyborna i s chlebem.Uspesny lov!! :-)  :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. května 2014 v 16:15 | Reagovat

[2]: U vas by gorgonzola mela byt k dostani. Vyzkousej, chutna to hlavne manzelum! :-)  :-)

5 Bozena Bozena | 20. května 2014 v 14:58 | Reagovat

Novy, dobry recept, ale pro me neni. Uz nekolik let mam, bohuzel, alergii na spenat.

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 20. května 2014 v 18:52 | Reagovat

[5]: Bozenko, da se to jist i bez spenatu - vlastne ja znala puvodne jen tuhle verzi, pak me nekdo poradil dat tam trochu zeleneho :-)

7 Iva Iva | Web | 21. května 2014 v 20:27 | Reagovat

Růženko, gorgonzolu si občas koupím v Globusu. U nás je hodně drahá. :-( Je všeak výborná. ;-) Těstoviny s ní musí být lahůdka. :-D

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. května 2014 v 20:57 | Reagovat

[7]: Ja ji mam taky rada, v primerenem mnozstvi.Je dost tucna,ale je to lahudka a
testoviny s ni jsou opravdu chutovka :-)  :-) Tady delaji i jednohubky, chleb, gorgonzola a navrch orechove jadro..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama