VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Testoviny s pancettou (pasta alla gricia)

9. května 2014 v 8:00 |  Těstoviny
Dnesni recept je typicky rimsky - jedna se o zjednodusenou verzi testovin po amatriciansku - je to tzv. zpusob "in bianco" - v bilem, coz v Italii znamena - "bez rajcat" - at delate cokoliv.
Pripravite jej prakticky v dobe, nez se uvari testoviny. Muzete pouzit penne nebo vretenka,ale ani spagety nebo bavette nejsou v teto verzi k zahozenì!
INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:
300 gr testovin
200-250 gr pancetta krajena na male kosticky
strouhany ovci syr - pecorino romano,asi 2 hrsti
olej extra panensky - zhruba 2 lzice
sul a pepr - nejlepe cerstve mlety

Dame varit testoviny do osolene vody. Mezitim nakrajime pancettu na male kousky a vhodime na panev s olejem - staci opravdu jen 2 lzice, pancetta pusti tuk! Pozvolna ji opekame az zezlatne. Uvarene testoviny scedime a vhodime do panve s pancettou. Prisolime, pokud je treba (pozor, pancetta i ovci syr jsou slané) a opeprime. Dobre zamichame, pridame strouhane pecorino a jeste jednou zamichame. Podavame horke.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 9. května 2014 v 15:32 | Reagovat

Ahoj Růženko, další super recept. Hlavně rychlá příprava!!! Špagety na všechny způsoby máme moc rádi!

2 Jitka Jitka | E-mail | Web | 10. května 2014 v 16:15 | Reagovat

Dělám něco podobného jen se sýrem Niva. A špíček rozškvařím domácí. :-D

3 Bozena Bozena | 10. května 2014 v 17:46 | Reagovat

Moc zdravim do slunne Italie. Nekdo z mych predku byl asi Ital, protoze testoviny miluji. Dik za dalsi recept, rozhodne vyzkousim.

4 Ruzena Ruzena | E-mail | Web | 10. května 2014 v 20:56 | Reagovat

[1]: Ahoj Ali, testoviny jsou vesmes "rychlovka". Tohle je "superrychlovka"! :-)  :-)  :-)

5 Ruzena Ruzena | E-mail | Web | 10. května 2014 v 20:58 | Reagovat

[2]: Ahoj Jitus, domaci spicek musi byt urcite vyborny! S nivou jsem to nezkousela,ale mozna nekde v Italii existuje podobny recept :-)

6 Ruzena Ruzena | E-mail | Web | 10. května 2014 v 20:59 | Reagovat

[3]:Ahoj Bozenko, ja testoviny milovala od detstvi - tak to byl asi muj osud! :-)  :-D

7 Joina Joina | Web | 11. května 2014 v 18:23 | Reagovat

Zrovna včera jsem měla na oběd těstoviny :) a jak šmakovaly :) Pancetta? To je pro mě nějak neznáme slovo, ale určitě vyzkouším :)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. května 2014 v 20:48 | Reagovat

[7]: Pancetta je italska susena slanina. Nejvic se ji asi podoba anglicka slanina. Testoviny jsou dobre snad na kazdy zpusob :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama