VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Zaletti

16. května 2014 v 8:00 |  Cukrovi a drobné zákusky
Zaletti jsou typicke susenky severni Italie, konkretne Benatska. Za sve jmeno zrejme vdeci nazloutle barve, protoze se pripravuji zcasti z kukuricne mouky - ta ze ktere se dela i tradicni kukuricna kase polenta.
V italstine "giallo" znamena zluty -v benatskem nareci vyzni jako "zalo"- susenkam se rikalo téz "zaeti", z toho posleze vzniklo zaletti.
Jsou rychle na pripravu a opravdu chutne. Originalni recept je s hrozinkami, pro vylepseni se pridavaji pinoli, nebo muzete pouzit i cokoladove pecicky a orechy.
INGREDIENCE - asi na 30 susenek
100 gr kukuricne mouky na polentu (muze byt i predvarena)
75 gr hladke mouky
70 gr cukru
40 gr hrozinek
1 lzicka rumu
100 gr masla nebo tuku (davam zhruba pul na pul)
spetka soli
1 zloutek
trochu strouhane pomerancove kury
Hrozinky namocime do vody. Smichame obe mouky, pridame cukr a sul, rozsekany tuk, zloutek, rum a nakonec hrozinky. Vypracujeme vlacne testo, ktere dame na chvili odpocinout do lednice, aby se lepe vyvalovalo - je pomerne mekké.Pak ho krajime na kosoctverce, nebo muzeme udelat male kulicky, ktere na plechu mirne zplostime. Peceme asi 15-20 minut pri 160-170 stupnich. Vychladle pocukrujeme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 16. května 2014 v 16:36 | Reagovat

Ahoj Růženko, moc Tě zdravím. Tak o těhle sušenkách slyším poprvé. Moc se mi zamlouvají :-)  :-)  :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. května 2014 v 20:43 | Reagovat

Ahoj Alenko, jsou pekne krupave diky te kukuricne mouce. Urcite je jeste udelam, mozna s cokoladou a orechy :-) Hezky vikend v Jedlikove!! :-)  :-)

3 Ella Ella | Web | 17. května 2014 v 1:24 | Reagovat

Tak tohle vubec neznam a stal se asi zazrak a ja  mam doma  vsechny potreby ,zamlouva se mi s cokoladou a orechy urcite to vyzkousim. :-D

4 Bozena Bozena | 17. května 2014 v 10:36 | Reagovat

Susenky jsou asi jedine sladke jidlo, co mi chutna. Urcite si je udelam. Uz se vidim, jak vecer, v tom nevlidnem pocasi, co prave je, jak si sednu, budu chroupat tve susenky a k nim popijet sipkovy caj. Mej se krasne.

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. května 2014 v 11:38 | Reagovat

[3]: Ahoj, to jsem rada, ze je vse k dostani, nevedela jsem jestli se u vas prodava kukuricna mouka,i kdyz jsem cetla nejake recepty na polentu. Ale nekdy tyhle suroviny jsou jen ve specialnich obchodech.Da se z ni delat spousta veci, jak slanych tak sladkych, casem dam jeste neco na blog. Hezkou nedeli :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. května 2014 v 11:40 | Reagovat

[4]: Ahoj Bozenko, pocasi je pry podzimni, tady je slunecno,bylo trochu pod mrakem a taky zadne velke teplo - na Italii v tomto obdobi. Ale od poloviny pristiho tydne uz pry vypukne leto! :-)  :-) Zdravim!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama