VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Cordon bleu

8. července 2014 v 14:48 |  Maso a drůbež
Nazev dnesniho receptu je prevzaty z francouzstiny,ale pouziva se i v Italii - jedna se o kapsy z kureciho masa, plnene syrem a sunkou a smazene. Cte se "kordon ble". Doslova znamena "modra stuzka" a bylo to vyznamenani, ktere se v dobach drivejsich udelovalo zvlaste sikovnym kucharum. Tento pokrm nevyzaduje nijak zvlastni umeni,ale prave proto si zaslouzi vyznamenani - jak z mala udelat lahodné a chutné jidlo...
INGREDIENCE pro 4 osoby:
8 tenkych platku kureciho masa
4 platky sunky
4 platky syra
vejce, mouka a strouhanka
olej na smazeni
Z kurecich prsicek nakrajime platky bud tak velke, aby se daly plnit a prehnout, nebo mensi,ale stejne velikosti, aby se daly polozit vzdy dva na sebe. Na maso polozime platek sunky a platek syra a nechame volne okraje asi pul cm. Maso po okrajich trochu sklepeme,aby se neotviralo. Muzeme sepnout i paratkem. Obalime v trojbalu - mouka, rozslehane vejce a strouhanka - a smazime ve vyssi vrstve oleje. Jako priloha je vhodny salat nebo bramborova kase.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 8. července 2014 v 15:32 | Reagovat

No to je prima papanicko. Obcas to delam, pokud jsou prsa vysoka, udelam do nich jen otvor. Ted, kdyz vim, jak honosne se to jmenuje, bude mi to chutnat jeste vic. Mej se hezky.

2 Alis Alis | Web | 8. července 2014 v 18:44 | Reagovat

Ahoj Růženko, mňam....hned bych si dala :-)  :-) Další super inspirace na vaření :-)

3 Helena Helena | Web | 8. července 2014 v 19:46 | Reagovat

Růženko jsi samá inspirace, tohle jsem už dlouho nedělala. :-) Já dnes uvařila okurkovou omáčku, brambory a k tomu vařená vejce. Omáčku jsem vařila poprvé, a byla moc dobrá, další možnost, jak využít okurky. :D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. července 2014 v 9:35 | Reagovat

[1]: Nazev to ma opravdu honosny. Ja si podobne jidlo pamatuju pod nazvem "kyjevsky rizek" nebo tak nejak podobne:-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. července 2014 v 9:36 | Reagovat

[2]: Ahoj Alenko,ochladilo se ,tak jsem mohla i smazit :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. července 2014 v 9:36 | Reagovat

[3]: Ahoj Helo, ja bych si zas dala tu omacku :-)  :-) Ale tady na ne moc nejsou, vlastne je ani neznaji :-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 10. července 2014 v 18:09 | Reagovat

[6]: Okurkovou omáčku vařila naše babička dost často. Obvykle , když bylo vařené maso z polévky. Ale dělala ji z kyselých okurek- nakrájela je na takové proužky a vařila s kostičkou masoxu, pak udělala jen záklechtku z dobrého mléka nebo smetany na vaření a lžíce hl. mouky, krátce ještě povařila a dochutila příp. až hotovou octem. K tomu maso, nebo vejce na tvrdo a vařené brambory nebo knedlík.

8 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 10. července 2014 v 18:11 | Reagovat

[7]: Prostě žádný  tučný bešamel z jíšky-jen taková lehčí omáčka.Slakokyselá. ;-)

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 10. července 2014 v 20:43 | Reagovat

[8]: Ty mi ale delas chute! :-)  :-) A jeste s tim knedlickem - dala bych si!

10 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 10. července 2014 v 21:13 | Reagovat

[9]: Víš, naše babička uměla dělat dobré věci a také uměla šetřit a navíc zdravě jíst. U ní se hlavně vařilo, dusilo, peklo v troubě, smažily se jen výjimečně řízky, hovádka(bramboráky) nebo palačinky. Stejně dělávala spíš pečené bramboráky na saladko.. To je těsto ze syrových nastrouhaných brambor s vejcem a moukou, osolené, trochu oskořicované, oslazené, naplpané na vymaštěný plech a pokladené půlkami švestek, upečené pěkně do zlata. Krájelo se to přímo na plechu a bralo.. :-)

11 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 10. července 2014 v 21:23 | Reagovat

na sladko-

12 Helena Helena | 11. července 2014 v 21:54 | Reagovat

[7]: Přesně takovou Ruži, dávala jsem taky cukr a ocet, byla to mńamka. :-)

13 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2014 v 14:25 | Reagovat

[11]: Na tyhle bramboraky jsem nekde cetla recept - melo to i svuj nazev, zrejme krajovy...ale ten si nepamatuju. Rozpeky?? Nebo to je neco jineho..ale mam dojem ze v tom byly taky svestky :-)Doma jsme delali neco podobneho s jablky..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama