VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Cukiny s rajcaty (Zucchine con pomodoro)

11. července 2014 v 7:00 |  Zeleninové pokrmy
Nastava sezona cukinek, ktere lze upravit na mnoho zpusobu. Cukinky by se mely sklizet male, velke se pouzivaji spis k plneni. Dnesni recept je vhodny jako priloha,ale i jako samostatne jidlo, s cerstvym chlebem.
INGREDIENCE:
asi pul kg malych cukinek
1 mensi cibule
2 strouzky cesneku
asi 300 gr rajcat (nejlepe cerstvych,ale lze pouzit i drcena loupana rajcata v plechovce)
2 lzice strouhaneho parmezanu
2 lzice strouhanky
olivovy olej
bazalka nebo petrzel (nebo oboji)
Cukinky nakrajime na platky. Na olej dame zpenit jemne krajenou cibuli, pridame cukinky a chvili podusime. Nakrajime rajcata na kousky a vlozime ke smesi, pridame rozetreny nebo prolisovany cesnek a dusime,az je vse mekke. Parmezan smichame se strouhankou a vmichame do smesi, kterou uz jsme sundali z plotny. Pridame sekanou petrzel a bazalku, lzici kvalitniho olivoveho oleje, prikryjeme poklici a nechame asi 5 minut odpocinout.Podavame s chlebem jako samostatne jidlo nebo k prirodne upravenemu masu ci rybe.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 11. července 2014 v 13:27 | Reagovat

Ahoj Růženko, tenhls recept vůbec neznám.... a jako vždycky se mi moc zamlouvá :-)  :-)

2 Božena Božena | 11. července 2014 v 19:18 | Reagovat

Cuket není nikdy dost. Máme je rádi na všechny způsoby. Už byly smažene, dušené, plněné, cukeťáky-jako bramboráky, jenže z cuket, i buchty. Nejvíc všem chutná cuketové zelí. Je to recept po babičce, která si ho dovezla ve 20tých letech minulého století z Chicaga. My jsme tu ještě dlouho netušili, co je to cuketa.

3 Helena Helena | Web | 11. července 2014 v 21:52 | Reagovat

Cuketky máme a rajčátka dozrávají, někd yzkusím Růženko. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2014 v 11:45 | Reagovat

[1]: Ahoj Ali,vyzkousej, je to dobre a  hlavne jako vzdy rychle ! :-)  :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2014 v 11:48 | Reagovat

[2]: Cukety jsou velice prizpusobiva zelenina - da se z nich delat skoro vsechno. Chystam se taky na plnene, smazene se delaji hlavne kvety..to je taky lahudka. I kolace, sladke i slane...Proste cuketa 100x jinak! :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2014 v 11:49 | Reagovat

[3]: Ahoj Helenko, ted je nejlepsi cas..Uroda cuket je vetsinou velice bohata, tak se recepty jen hrnou...Moc  zdravim!! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama