VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Brownies

22. srpna 2014 v 21:12 |  Moučníky
Letosni rozmarne leto mi dovolilo dokonce zapnout troubu a péct! Mela jsem doma cokoladu, kterà by normàlne vydrzela az do podzimu ,ale v tydnu jsem se rozhodla ze upecu brownies, coz jsou cokoladove kostky s orechy. Rìkà se, ze vznikly tak,ze jedna americka hospodynka proste zapomela dàt do cokoladoveho dortu prasek do peciva. Kdyz vytahla z trouby neco jako placku, aby zachranila povest nakrajela ji na kostky, pocukrovala a podàvala. Stal se z nich prosluly moucnik, ktery se dela po celem svete. Jestli je tato zkazka pravdivà, to nevìm,kazdopadne by to byl velice trefny omyl..Z mnoha receptu, ktere od te doby vznikly , jsem vybrala jeden rychly a zaruceny. Je to bomba,ale jednou za cas...a nakonec, muzete snist jen jeden ctverecek (dejte mi vedet, kdo to vydrzel :-))
INGREDIENCE:
200 gr horke cokolady
100 gr masla
100 gr cukru
3 vejce
spetka soli
2 - 3 lzìce polohrube mouky
hrst sekanych orechu ( mohou byt i orisky)
Ve vodni lazni rozpustime cokoladu s maslem a nechame chvili prochladnout. Mezitim utreme zloutky s cukrem a uslehame zvlast pevny snih z bilku. Do mouky pridame speticku soli. Cokoladovou smes vlijeme do zloutku a velmi dobre promìchàme. Pak pridame po castech mouku strìdave se snehem a nakonec nahrubo rozsekane orechy. Vlijeme do ctvercové nebo obdélnìkové formy vymazane tukem a vysypane hrubou moukou nebo vylozené pecìcìm papìrem.
Peceme pri 170' asi 20-25 minut. Moucnik muze v troube nabehnout- zàlezì na tom, jak hodne jste slehali zloutky- ale po vytazeni zas slehne, je silne cokoladovy. Po vychladnuti mìrne posypeme praskovym cukrem a kràjìme na ctverecky.
Vydrzì dlouho vlàcny - coz ale nebudete mit cas si proverit nebot velice rychle mizì!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Blanka Blanka | Web | 22. srpna 2014 v 21:30 | Reagovat

Vypadá to dobře :)

2 Alis Alis | Web | 23. srpna 2014 v 9:04 | Reagovat

Ahoj Růženko, mňam...hned bych si dala :-)  :-) Já jsem kdysi dávno brownies pekla a vím, že se mi nějak nepovedl :-( Ale ten Tvůj vypadá báječně :-)

3 Helena Helena | Web | 23. srpna 2014 v 11:37 | Reagovat

Brownies znám a chutná znamenitě ještě teplý s vanilkovou zmrzlinou, ale je to kalorická bomba. Podívám se na můj recept a srovnám s tvým Růženko. :-)

4 Bozena Bozena | 23. srpna 2014 v 11:52 | Reagovat

To musi byt dobrota, jen se nesmi pocitat kalorie. Preji krasny vikend.

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. srpna 2014 v 14:07 | Reagovat

[1]: Vzhled neklame - je to dobré :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. srpna 2014 v 14:09 | Reagovat

[2]: Je na ne spousta receptu, nektere i dost slozite, coz myslim neni zrovna original..Mam jeste jeden, kde je vic mouky,ale to uz pripomina spis cokoladovou buchtu.. :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. srpna 2014 v 14:11 | Reagovat

[3]: Silnejsi natury podavaji i se slehackou..zmrzlina se k nim hodi urcite lip. Bomba je to v kazdem pripade! :-)  :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. srpna 2014 v 14:12 | Reagovat

[4]: Vis co se rika- vsechno co je dobre bud skodi nebo se po tom tloustne! Tenhle moucnik by u vas doma mel nekdo znat :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama