VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Profiteroles

18. srpna 2014 v 7:45 |  Cukrovi a drobné zákusky
Profiteroles jsou male bochanky z odpalovaneho testa (bigné) plnene kremem nebo slehackou a navrsene do pyramidy a polite cokoladou...
ODPALOVANE TESTO:
200 ml vody
100 gr masla
130 gr mouky
spetka soli
4 vejce
Vodu dame varit s maslem a soli, kdyz se vari, vhodime najednou vsechnu mouku. Za staleho michani "odpalujeme" od sten kastrolu - nejlepsi je nerezove nadobi. Kdyz se utvori bily povlak na dne a vznikne nam koule, je testo dobre odpalene. Odstavime z plotny a po troskach vmichame vidlickou rozslehana vejce. Na plechu vylozenem pecicim papirem delame male bochanky dale od sebe - pecenim nabehnou. Mirne postrikame vodou a dame do hodne rozpalene trouby pect (asi 200') Troubu neotvirame, klesly by! Asi po 15 minutach (ale zalezi na vasi troube) zmirnime a dopekame dalsich asi 5 minut pri nizsi teplote do zlatova.
Upecene bochanky hned rozrizneme, jinak zvlhnou a klesnou. Uvnitr by mely byt dute a suche, pokud tomu tak neni, dame je dosusit jeste na chvili do trouby.
Pripravime si KREM - uvarime pudink podle navodu a po castech jej zaslehame do 100 gr masla, pak pozvolna pridame asi 2 lzice rumu. Nebo uslehame slehacku a pridame 2 lzice prosateho mouckoveho cukru.
Plnime bochanky a dame je na misu do tvaru pyramidy.
Cokoladu rozehrejeme ve vodni lazni a pridame trochu slehacky nebo mleka, aby se dala nalit na bigné.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 17. srpna 2014 v 20:52 | Reagovat

Jeee, presne tak delam venecky nebo vetrniky. Je to moc dobrunke. Mej se hezky.

2 Helena Helena | Web | 17. srpna 2014 v 22:01 | Reagovat

Zajímavé Růženko to polívání čokoládou nakonec. :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. srpna 2014 v 7:42 | Reagovat

[1]: Ahoj Bozenko, taky jsem delala venecky, maji uspech, tady znaji hlavne tyhle bigné.Prodavaji se uz i hotove, k naplneni,ale je to neco jineho :-) Zdravim!!

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. srpna 2014 v 7:44 | Reagovat

[2]: Ahoj Helenko, delaji se i jako samostatne bigné, polite ruznymi polevami - cokoladou jak normalni tak bilou, kavovou polevou, karamelovou....Tohle je ta mlsnejsi verze :-)  :-)

5 Alis Alis | Web | 18. srpna 2014 v 16:25 | Reagovat

Ahoj Růženko, mńam... připomíná mi to naše větrníčky :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. srpna 2014 v 7:48 | Reagovat

[5]: Ahoj Alenko, testo je stejne, jen jsou mensi.Tos mi pripomela ze ja se vzdycky po  vetrickach a veneckach v Praze shanim a asi nejak vymreli :-)? Zrejme by to chtelo nejakou dobrou vesnickou cukrarnu... :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama