VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Treska s rajcaty (Merluzzo al pomodoro)

20. srpna 2014 v 7:00 |  Pokrmy z ryb
Tento pokrm pripravuji z tresky,ale daji se pouzit i jine rybi filety. Priprava je rychla, jako priloha se hodi chleb.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 gr tresky
2 cerstve cibulky
2 strouzky cesneku
hrst cernych oliv
1 lzice kaparu
400 gr jemne sekanych rajcat nebo rajcatove pyré
2 sardelky nebo lzicku sardelove pasty
sekana petrzelka
peperoncino
olivovy olej
2 lzice piniovych orisku (muzete vynechat)
Pokud mame cerstva rajcata, sparime je a oloupeme, vymackame prebytecnou vodu a seminka a rozdrtime na male kousky.Jinak pouzijeme hotove pyre nebo kousky rajcat v konzerve, eventuelne neochuceny rajsky protlak. Na vetsi panev dame olej a na nem zpenime jemne nakrajene cibulky.
Pridame rajcata, rozetreny cesnek (nemame-li jej v jidle radi, zpenime spolu s cibulkou oloupany ale ponechany vcelku a pred pridanim rajcat vyjmeme), peperoncino, sardelky nebo sardelovou pastu a kratce povarime. Vlozime omyte filety ryby a na kousky posekane olivy s kapary. Pokud pouzijete kapary nalozene v soli, je potreba je predem dobre proplachnout. Vse povarime asi 10 minut, zaverem muzeme pridat piniove orisky. Vetsinou neni potreba prisolit. Povrch posypeme cerstvou petrzelkou a zakapneme olivovym olejem.Podavame s cerstvym chlebem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | Web | 20. srpna 2014 v 10:34 | Reagovat

Zajímavý receptík Růženko.Přímo letní. :-)

2 Bozena Bozena | 20. srpna 2014 v 13:01 | Reagovat

Skvela mnamka, ale jen pro me a dceru. Muzsky na to neutahnu.

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 20. srpna 2014 v 16:53 | Reagovat

[1]: Ahoj Helenko, mas pravdu je spis letni, hlavne kdyz mas cerstva rajcata, je to pochoutka. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 20. srpna 2014 v 16:54 | Reagovat

[2]: Ahoj Bozenko, je to tak rychle, ze muzes udelat pro chlapi i neco extra a vy si pochutnate na rybicce :-)  :-) Kazdopadne se po tom netloustne!! ;-)

5 Alis Alis | Web | 21. srpna 2014 v 15:02 | Reagovat

Ahoj Růženko, to je úžasná letní mńamka. Ryby mám moc ráda a v poslední době je  u nás dost čas to tuňák :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. srpna 2014 v 20:52 | Reagovat

Ahoj Alenko, tunaka taky casto pouzivam - do salatu nebo delam omacku na testoviny.
Zdravim a hezky vikend!! :-)

7 Butty Butty | Web | 22. srpna 2014 v 16:47 | Reagovat

Teda Růženko, klobouček dolů. Vypadá to dobře. To bych si určitě dala :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 22. srpna 2014 v 21:22 | Reagovat

[7]: Ahoj, klidne muzes, je to "fofrovka" Mas zajimavy blog :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama