VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Crumble kolàc

26. září 2014 v 14:30 |  Moučníky
Crumble (cti krambl) znamena doslova "rozpadat, rozdrobit se a je to typicky anglicky kolac , obdoba naseho drobenkoveho kolace. Prìprava je jednoducha, efekt zaruceny a chut vytecna. Vetsinou se pripravuje s jablky,ale muzete pouzit i jine ovoce, jako tresne, merunky, broskve, hrusky - podle sezony a chute.
INGREDIENCE:
1 kg jablek
250 gr polohrube nebo hrube mouky
100 gr cukru + 2 lzice
100 gr masla + 2 lzìce
skorice
1/2 citronu
citr.kura, vanilka
Mouku prosijeme a rozdrobime spolu s maslem nakrajenym na kousky. Teprve pak pridame cukr. Tato faze je dulezita, pokud dame cukr hned smes zvlhne a spatne se drobi.
Pridame cukr i vanilku a citronovou kuru a znovu rozdrobime. Jablka oloupeme a nakrajime na osminky ktere jeste prepulime. Na hlubsi panev dame 2 lzìce masla, nechame rozpustit a vlozime jablka, posypeme 2 lzicemi cukru, skorici (podle chuti, ja davam asi pul lzicky) a stavou z pulky citronu. Cukru muzeme dat i o lzice, dve vice - ridte se kyselosti jablek.
Dobre promichame asi 1 minutu.
Obdelnikovou nebo ctvercovou formu vymazeme maslem, vlozime jablka a posypeme drobenkou tak,aby dobre vyplnila vsechny mezery. Peceme asi 30-35 minut pri 180 stupnich - jako vzdy zalezi na troube. Jablka musi byt mekka a povrch zlatavy.
Podavame i teply s kopeckem vanilkove zmrzliny (anglicky zpusob) nebo vychladly krajeny na ctverecky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 26. září 2014 v 14:53 | Reagovat

Opet jablickova dobrota. Ta jablka se davaji hned na plech? Ja to znam, ze polovina drobenky na plech, potom jablka a druha polovina drobenky. Zase prsi, preji hezky vikend, pa.

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. září 2014 v 22:01 | Reagovat

Ahoj Bozenko, v originalu jsou jablka primo na plech, pak se mezi ne davaji kousky testa. Ja ale taky davam nejdriv trochu "podkladu" Ono se to pak spece dohromady tak jako tak :-)  :-)

3 Iva Iva | Web | 3. října 2014 v 22:06 | Reagovat

Dělám podobný drobenkový. Tvůj recept vyzkouším. ;-)  :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 4. října 2014 v 7:57 | Reagovat

[3]: Je to obdoba drobenkoveho. Jeste se muze vylepsit pridanim trochu strouhanych mandli :-)  :-) Zdravim!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama