VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Prazma pecena se sardelovou pastou (orata arrosto con pasta di acciughe)

3. září 2014 v 16:56 |  Pokrmy z ryb
Tento zpusob jak upravit rybu se da pouzit na prazmu,ale i na jine ryby, i sladkovodni, treba pstruh, lin apod.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
2 vetsi nebo 4 mensi ryby
lzice sardelove pasty
4 - 5 strouzku cesneku
1 lzice sekané petrzele a nekolik celych stonku
sul a pepr
olej
Ryby omyjeme, osusime a do jejich kuze udelame sikme zarezy, jak je videt na fotografii. Smichame sardelovou pastu, utreny strouzek nebo dva cesneku a sekanou petrzelku. tuto smes vetreme do zarezu. Vnitrek ryby osolime, opeprime a vlozime snitku petrzele, oloupany strouzek cesneku vcelku a zakapneme olivovym olejem. Rybu potreme olejem i po povrchu a dame pect do horke trouby asi na 15-20 minut - podle velikosti ryby. Muzeme pridat i par brambor krajenych na platky a mirne ovarenych (asi 2-3 minuty v osolene vode) a nekolik rozpulenych cherry rajcatek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 3. září 2014 v 17:21 | Reagovat

Ahoj Růženko, to je úžasný recept a příjemnými surovinami :-) Myslím, že bych to mohla vyzkoušet na českém pstruhovi, tedy až ho rybáři chytnou :-)  :-)

2 Bozena Bozena | 3. září 2014 v 18:01 | Reagovat

No jo, to se nekdo ma, ze zije v zemi, ktera ma more. Neni nad cerstvou rybicku a jeste takhle skvely recept, mnam.

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 3. září 2014 v 20:37 | Reagovat

[1]: Ahoj Alenko, se pstruhem to urcite jde, taky obcas delam. Zaurguj rybare! :-)  :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 3. září 2014 v 20:40 | Reagovat

[2]: Ahoj Bozenko budes se divit,ale i kdyz je tu vsude kolem dokola more, ryby jsou pomerne drahe. Idealni by bylo primo u more a kupovat od rybaru :-) Ale jak jsem uz psala, jde to i se sladkovodni rybickou. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama