VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Rizoto se špenátem a lososem (Risotto con salmone e spinaci)

22. ledna 2015 v 17:56 |  Rizota
Rizoto se špenátem a lososem (uzeným) je nejen chutné ale i hezky vypadá. Použila jsem zmrazený špenát.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr rýže pro rizota
150 gr uzeného lososa
150 gr zmrazeného špenátu
1 menší cibulka
olivový olej
sůl a pepř
horký zeleninový vývar ( asi litr - i z kostky)
Špenát necháme rozmrazit a nakrájíme na kostičky, lososa na menší kousky. Propláchneme rýži studenou vodou. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme špenat a část lososa. Promícháme a vložíme rýži,krátce orestujeme a zalijeme naběračkou vývaru. Dobře zamícháme a když se vývar téměř odpaří,přidáme další naběračku, zamícháme a opakujeme pořád tento postup. Rizoto musí zůstat měkké a vláčné,ne suché ! Když je rýže téměř uvařená, přidáme zbytek lososa. Dochutíme eventuálně solí (opatrně,losos bývá sám o sobě dost slaný) a pepřem,přidáme lžíci olivového oleje a dobře promícháme. Necháme asi 5 minut odpočinout a podáváme.
Pozn.: je důležité aby rizoto mělo dostatek tekutiny (vývaru) protože i po sundání z plotny rýže do sebe tekutinu vsakuje. Správné italské "risotto" by se mělo na talíři vlnit když s ním pohnete (říká se tomu "a onda" - na vlně)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 23. ledna 2015 v 18:22 | Reagovat

Ahoj Růženko, mňam..risotto mám moc ráda. Se špenátem jsem ho zatím ještě nezkoušela.

2 Ruzena Ruzena | 23. ledna 2015 v 19:43 | Reagovat

Ahoj Ali, pro me to byla taky novinka..Ale stoji za vyzkouseni :-)

3 Bozena Bozena | 25. ledna 2015 v 11:16 | Reagovat

Rizoto vypada velice lakave a chutne. Bohuzel mam jen jednu alergii a to na spenat. Mela jsem ho moc rada, ale po nekolika dusicich zachvatech uz si netroufnu ho jist.

4 ruzena ruzena | 25. ledna 2015 v 14:20 | Reagovat

[3]: Ahoj Bozenko,tak to neni jidlo pro tebe! Tady maji i repne listy (myslim ze se to tak cesky jmenuje) jsou podobne spenatu.Tam by alergie byt nemela,ale nevim,jestli to chces zkouset :-)  :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama