VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Kuřecí kousky na houbách (Straccetti di pollo con i funghi)

25. února 2015 v 12:21 |  Maso a drůbež
Dnes si připravíme opravdu rychlý oběd - není sice houbová sezóna,ale určitě máte houby buď usušené nebo zmrazené. Začněme je konzumovat neboť za pár měsíců porostou zas!:-)) Já použila jak sušené (dovezené přímo z Vysočiny!) tak zmrazené - ty jsem musela koupit,houby jsou zde vzácný artikl.

INGREDIENCE pro 4 osoby:
1 větší kuřecí prso - nebo půl kila kuřecích plátků
300 - 400 gr zmrazených hub a eventuelně hrst sušených
2 stroužky česneku
2 lžíce sekané petrželky (použila jsem též mraženou)
2 lžíce rajského protlaku
trochu smetany na vaření
mouka na poprášení masa
olej, trochu bujonové kostky (podle chuti)
sůl a pepř

Maso nakrájejte na velmi tenké plátky a pak na proužky asi 2 cm.Lehce poprašte moukou. Na oleji osmahněte velmi krátce rozdrcený česnek a pak vhoďte petrželku a jen zamíchejte. Vložte houby a nechte podusit. Mezitím si na jiné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm připravené kousky masa. Osolte a opepřete,pak vhoďte do pánve s houbami a společně poduste asi 10 - 15 minut. Přidejte protlak a smetanu,zamíchejte a můžete podávat.
P.S. "Straccetti" znamenà v doslovném překladu "hadříčky" :-))
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 25. února 2015 v 15:34 | Reagovat

Ahoj Růženko, tak tuhle dobrůtku brzy vyzkouším :-) Houbových receptíků není nikdy dost! Doufám, že letos zase něco nasušíme ;-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 25. února 2015 v 21:03 | Reagovat

Ja taky :-)) Urcite mas jeste nejakou zasobu :-) tak muzes uvarit obed behem pul hodinky...Zdravim!

3 Bozena Bozena | 26. února 2015 v 19:11 | Reagovat

Mňam, opět skvělé masíčko. Houby jsou k masu velice dobré, nádherně celé jídlo provoní. Měj se hezky.

4 Evina Evina | E-mail | Web | 26. února 2015 v 19:33 | Reagovat

Opět nový výborný recept :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. února 2015 v 21:29 | Reagovat

[3]: Ahoj Bozenko, opravdu to tady vonelo jak v lesiku! Vzpominka na leto.. :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. února 2015 v 21:31 | Reagovat

[4]: Dekuji - musim rict ze chutnalo! :-)

7 Iva Iva | Web | 27. února 2015 v 21:45 | Reagovat

Růženko, to je výborný recept. Houby máme rádi a jakékoliv podobě. :-D

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. února 2015 v 8:00 | Reagovat

Ahoj Ivo, my taky - delaji se i houbove testoviny,rizoto,ravioli...same dobroty! :-)

9 beallara beallara | Web | 28. února 2015 v 13:38 | Reagovat

Tyto " hadříky " bych mohla vždy a je to navíc velice dobrá kombinace a miluji to s noky :-P

10 ruzena ruzena | Web | 1. března 2015 v 18:22 | Reagovat

[9]: S noky to neni spatny napad..Tady se noky (tak jako testoviny nebo treba rizoto ) jedi jako prvni chod (tzv.suche polevky) ale obcas to "po cesku" nedodrzuji :-)  :-)

11 Janinka Janinka | E-mail | Web | 4. března 2015 v 16:33 | Reagovat

S chutí bych poobědvala, vypadá to báječně! Ale jedla bych to asi jen já, u nás, jak chlapi cítí houby, prchají :-D.

12 ruzena ruzena | Web | 6. března 2015 v 12:12 | Reagovat

[11]: Tady to byva obdobne - ten neji to,ten zas ono...Kdybych varila jen to,co chutna vsem,mela bych velice omezeny jidelnicek :-) Nastesti se tu vari tak rychle,ze muzu udelat i neco jen pro sebe :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama