VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Mrizkovy kolac s marmeladou (crostata di marmellata)

14. února 2015 v 14:29 |  Moučníky
Recept na mrìzkovy kolac ma asi kazdy a je v kazde kucharce. Mozna ale,ze ne vsichni znaji spravny postup jak ziskat kolac krehky a s "nezpecenou" marmeladou. V receptech je vetsinou psano, smichat mouku s cukrem, nasekat maslo,pridat zloutek - ale cukr s maslem zvlhne a pak se testo spatne zpracovàvà - spravné linecké testo se nema prilis vyvalovat,jen rychle spojit.Nasledujici postup se mi velmi osvedcil, i pri priprave vanocnìho cukrovì.
INGREDIENCE:
210 gr hladké mouky
140 gr màsla
70 gr cukru
1 lzicka pràsku do peciva
1-2 zloutky
vanilka, citr.kura
spetka soli
marmelada podle chuti, asi 300 gr
Prosijeme mouku do mìsy s pràskem do peciva a spetkou soli. Rozsekàme maslo a vytvorìme prsty drobenku. Teprve pak pridàme cukr, opet promneme, pak vanilku, citr.kuru a rozkvedlané zloutky. Rychle spojìme a jen velmi kratce propracujeme aby se testo spojilo. Vsechny ingredience by mely byt studene a nemely by se prilis zahràt. Pak testo zabalìme do potravinove folie nebo mikroténoveho sàcku a ulozìme do chladna aspon na pul hodiny.
Poté testo vyvàlìme a dàme stranou asi 1/4 na mrìzky nebo ozdobné tvary. Vetsì càstì testa vylozìme formu a dàme PREDPE'CT asi 5-7 minut. Vyjmeme z trouby a pak teprve rozetreme marmeladu po celém povrchu a udelàme ze zbytku testa mrìzky nebo tvary podle fantazie. Vlozìme opet do trouby a dopeceme dalsìch asi 10 minut pri 170' -zàlezì na vasì troube.Pokud je potreba,prendàme kolàc na pàr poslednich minut na vrchni dràzku trouby.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 14. února 2015 v 18:10 | Reagovat

Ahoj Růženko,moc Tě zdravím!! Koláč vypadá nádherně :-)  :-) Hned bych si kousek dala :-)

2 Ruzena Ruzena | 14. února 2015 v 20:54 | Reagovat

Uz neni,Alenko,jsi zvava na pristì kolo!! :-)  :-)

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 14. února 2015 v 21:53 | Reagovat

To je dobré, že poradíš, rychle zpracovat, cukr nakonec. Vyzkouším. Díky. Člověk se pořád učí. :-)

4 Bozena Bozena | 15. února 2015 v 11:50 | Reagovat

Linecké, mřížkovy kolac, sama dobrota. Hned bych si z tveho koláče kousek odkrojila ke kaficku, Mej se, hezkou nedeli.

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 15. února 2015 v 16:05 | Reagovat

[3]: Ahoj Ruzenko,taky jsem neznala,pak poradil jeden cukrar z televize..Ted vari kazdy a cokoliv ale tohle byl dobry tip! I drobenka me konecne vyjde "drobiva" a ne v kouscich (ke vsemu je tady jen hladka mouka!) :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 15. února 2015 v 16:08 | Reagovat

Ahoj Bozenko,uz neni,ale doma me rekli,ze muze byt casteji :-) My dve se zatim musime spokojit s virtualnim posezenim u kaficka! :-)  :-)

7 Helena Helena | E-mail | Web | 22. února 2015 v 11:58 | Reagovat

Já tomu těstu říká raz, dva, tři těsto. Jeden díl cukru, dva díly másla, tři díly mouky. Zkusím udělat podle tvého návodu Ruži. :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. února 2015 v 19:15 | Reagovat

[7]:My jsme mu rikali sedmickove testo -7-14-21 :-)  :-) Kazdopadne je dobre,krehke..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama