VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Roastbeef

22. února 2015 v 22:06 |  Maso a drůbež
S přípravou roastbeefu jsem zápasila delší dobu. Kromě vhodně zvoleného masa je potřeba správně vychytat dobu pečení,aby byl uvnitř růžový tak jak ho vidíme na profesionálních fotografiích nebo v dobrých restauracích...Pak jsem konečně našla tu správnou míru - v kuchařce z 80.let Vaříme zdravě,chutně a hospodárně :-)) a od té doby dělám roastbeef často a ráda.Hlavně u proto,že k jeho přípravě potřebujete jen pár minut...
INGREDIENCE:
700 - 800 gr kvalitního roštěnce
olej - asi půl sklenky
2 stroužky česneku
rozmarýn a šalvěj ( nemusí být - tohle je už italská verze :-)

Maso opepříme a opečeme ze všech stran ve vyšší vrstvě horkého oleje spolu s česnekem a bylinkami. Solíme až po opečení,jinak maso prská! Pak jej přikryjeme poklicí a dusíme asi 15 minut- mezi pečením obracíme pomocí dvou vidliček - do masa nesmíme píchat aby nevytekla šťáva. Celkově by příprava masa neměla zabrat víc než 25 minut. NEPODLE'VA'ME!! Maso můžeme dusit i v troubě - jak je psáno i v kuchařce. Zkusila jsem obě verze a upřímně řečeno,neshledala jsem velký rozdíl..tak záleží jen na vašich zvycích. Pak maso necháme odpočinout asi 10 minut v hrnci a poté zabalíme do alobalu kde ho necháme aspoň půl hodiny - lépe se potom bude krájet. Ostrým nožem nakrájíme na ne příliš silné plátky a vložíme zpět do šťávy kterou maso pustilo.Podáváme s osmaženými hranolky nebo bramborovou kaší.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 tetkapernikarka tetkapernikarka | E-mail | Web | 22. února 2015 v 22:53 | Reagovat

Růženko,ten vypadá krásně! Děláš mi chutě :-)  :-P Jestli ho někdy vyzkouším,tak podle tvého popisu,myslím,že je to potřeba mít jak se říká "vychytané" aby bylo masíčko opravdu mňamka :-)
Měj se krásně :-) Alena

2 Bozena Bozena | 23. února 2015 v 7:02 | Reagovat

Ja, jako "masarka", pri pohledu na tve krasne masicko jen polykam sliny. Jidlo vypada nadherne a urcite vsem chutnalo. Ceska devcata, ta umí vsechno. Hezky tyden. 😻

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 23. února 2015 v 11:29 | Reagovat

Růženko, tu kuchařku také mám a musím říci, že je výborná. Snad jen občas jsem do pečených moučníků přidávala jedno vejce navíc.
To maso vypadá lákavě, proč jsem to ještě nezkusila? Nevíš? My jsme dost na roštěnky klasické. :-)  :-)

4 Alis Alis | Web | 23. února 2015 v 12:04 | Reagovat

Ahoj Růženko, mńam :-) Rostbíf jsem doma ještě nikdy nezkoušela. Ale podle Tvého receptu se do něj brzy pustím :-)  :-)

5 ruzena ruzena | 23. února 2015 v 12:40 | Reagovat

[1]: Musim rict,ze bylo opravdu mekke a stavnate-i trochu vic ruzove nez je na fotce videt. Ale trvalo mi to :-)!

6 ruzena ruzena | 23. února 2015 v 12:42 | Reagovat

[2]:Jak ceska,tak moravska :-)  :-) A kdyz neco neumime, nejsme line se to naucit!Chutnalo a bylo hned pryc :-) Moc zdravim!

7 ruzena ruzena | 23. února 2015 v 12:46 | Reagovat

[3]:Ja jsem taky dlouho otalela-i proto ze prvni pokusy nebyly tak uspesne..Ted kazdy vari,je mistr,jsou spousty receptu ale pak to zakladni a jednoduche nevysvetli nikdo.Podle me je vtip v kratke dobe peceni a vyssi brstve oleje a nepodlevat a nepridavat nic! Je to vlastne maso na rostenky,jen vcelku. Zdravim!! :-)

8 ruzena ruzena | 23. února 2015 v 12:48 | Reagovat

[4]: Ahoj Alenko,nekdy pecu i mensi kousek -pak se musi zkratit doba peceni - treba na pul kila staci jen 10 minut a pak nechat dojit..Ale tvi Jedlici urcite slupnou i vetsi kus :-)  :-) Moc zdravim!

9 Helena Helena | Web | 23. února 2015 v 20:59 | Reagovat

Růži, tu kuchařku mám taky, ale o tom alobalu tam není ani zmínka. :D Tvá vychytávka? :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. února 2015 v 21:57 | Reagovat

[9]: Presne tak! :-) Balim takhle vsechna masa - pecene - to jsem se naucila od mistnich kucharu (kdyz jeste varili jen opravdovi kuchari!) Vlakna v mase se pekne "srovnaji" a pak se lepe kraji.Jak tady rikaji "provare per credere" = vyzkouset abyste uverili (volny preklad :-D

11 beallara beallara | Web | 25. února 2015 v 17:55 | Reagovat

Blog mě upozornil na Tvůj blog a udělal velice dobře, kouknu a zde se vaří a masíčko vypadá luxusně :-P  :-P  :-P
Slintám, slintám, bude to na novou klávesnici :-D

12 ruzena ruzena | 26. února 2015 v 12:33 | Reagovat

[11]: :-)  :-) A ja jsem objevila novy,zajimavy blog! :-) Moc zajimave pises, libi se ti Puccini (muj oblibeny - a rodak z Toskanska)-budu te navstevovat :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama