VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Dort Sachr (Torta Sacher)

5. března 2015 v 14:37 |  Moučníky
Sachruv dort je klasika, recepty se mìrne lisì,ale zàklad je cokolàdov<è testo, merunkova marmelada jako napln a vse polité cokolàdou. Mensì kalorickà bomba...zvlast kdyz jej podàvàte se slehackou.
Ale jednou za cas...kdo by odolal! Nasla jsem recept,tentokràt v italské kucharce ktery odpovìdà mym predstavàm - rychle, jednoduse a dobre :-)) Postup je trochu netradicnì nez jsme zvyklì,ale pràve proto me zaujal - je rozhodne rychlejsì.
INGREDIENCE:
100 gr hladké mouky (tady jinà nenì.ale jestli preferujete polohrubou,muze byt)
1/2 sacku pràsku do peciva
100 gr mouckoveho cukru
100 gr cokolady
150 gr rozpusteného masla (nebo tuku - dàvàm zhruba pul na pul)
4 vejce
50 gr strouhanych mandli nebo orisku ci orechu (ale obejdete se i bez!)
sklenicka merunkove zavareniny na nàpln
Poleva: 100 gr cokolady a asi 50 gr smetany (slehacky)
Slehacka na ozdobu (nemusi byt - ale je to lepsi s ni nez bez!)

Oddelte zloutky od bilkù a z techto uslehejte tuhy snih - pridejte malou spetku soli. Cokolàdu rozpustte ve vodnì làzni a nechte prochladnout.Strouhané mandle smìchejte s mouckovym cukrem,rozpustenym tukem ci màslem a zloutky. Dobre promichejte a pridejte po troskàch prosàtou mouku s pràskem do peciva, rozpustenou cokoladu a nakonec opatrne vmìchejte uslehany snìh z bìlkù.Smes vlejte do kulaté formy a od prostredka shrnte k okrajum - pecenìm se prostredek zvysì a dort zustane rovny .
Jà pouzila formu o prùmeru 26 cm - dort nesmi byt prìlis vysoky,jinak vznikne spìs buchta!- a dàme do mìrne predehràte trouby péct ze zacàtku pri teplote asi 160' po 10 minutàch zvysìme na 180' asi 25 minut - podle trouby. Upeceny dort vyklopìme a nechàme vychladnout. Pak rozkrojìme a naplnìme zavareninou. Rozpustìme ve vodni làzni cokoladu a smìchàme se smetanou - vznikne poleva kterou vlijeme na dort a nozem nebo spachtlì rozetreme po celem vrsku i obvode. Muzeme podàvat se slehackou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 5. března 2015 v 17:44 | Reagovat

Sachr dort, dobrota, kterou miluje uz mnoho generaci. U nas to neni výjimka. Tvuj zrychlený recept se mi moc libi. Synacek bude mit kulatíiny, tak ho urcite udelam. Mej se hezky.

2 Alis Alis | Web | 5. března 2015 v 18:26 | Reagovat

Ahoj Růženko, sachr dort mám moc ráda :-) Hned bych si kousek dala :-)

3 Beallara Beallara | Web | 5. března 2015 v 20:27 | Reagovat

A čím kvalitnější čokoláda, tím lepší a chutnější sachr,také ráda peču tuto dobrotu :-)  :-)  :-)

4 Ruzena Ruzena | 5. března 2015 v 20:34 | Reagovat

[1]: U nas se taky delà na kazdé narozeniny...Dokonce nekdy -na prànì - zdobeny lentilkami :-) tak jak jsem ho delala kdyz chodili do skolky :-)  :-)

5 Ruzena Ruzena | 5. března 2015 v 20:35 | Reagovat

[2]: Alenko,stacì rìct - jsi zvàna a vìtàna :-)  :-)

6 Ruzena Ruzena | 5. března 2015 v 20:36 | Reagovat

[3]: Presne tak, zaslouzì si to! :-)  :-)

7 Helena Helena | E-mail | Web | 5. března 2015 v 20:48 | Reagovat

Růženko, děláš mi chutě. :-)

8 Ruzena Ruzena | 6. března 2015 v 10:58 | Reagovat

[7]: Helenko,ty me taky - cestovni!:-)  :-)

9 Iva Iva | Web | 6. března 2015 v 22:50 | Reagovat

Růženko, už jsem ho dlouho nepekla. Děkuji za připomenutí, nemám ho ještě na blogu. To musím napravit. :-D  ;-)

10 ruzena ruzena | Web | 7. března 2015 v 14:04 | Reagovat

[9]: Nekdy nejde ani tak o recept,ale prave o to pripomenuti... :-)  :-) Zdavim a hezkou nedeli..(se Sachrem? :-))

11 tetkapernikarka tetkapernikarka | E-mail | Web | 8. března 2015 v 21:29 | Reagovat

Růženko,jen jsem polkla ;-)  :-)  :-D Dobrota!Posílám pozdrav :-)

12 ruzena ruzena | Web | 9. března 2015 v 12:56 | Reagovat

[11]: Ahoj, taky k tobe chodim casto "mlsat"! Zdravim!! :-)  :-)

13 Jitka Jitka | E-mail | Web | 14. března 2015 v 9:13 | Reagovat

Mám trochu jiný recept na Sacher dort,ale za zkoušku ten Tvůj stojí. :-)

14 ruzena ruzena | Web | 15. března 2015 v 14:52 | Reagovat

[13]: Ja jich taky par vyzkousela nez jsem objevila tenhle. Zda se mi ze vsech nejjednodussi a taky se mi pokazde povede :-)  :-) Zdravim!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama