VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Kuře po toskánsku

20. března 2015 v 15:25 |  Maso a drůbež
K přípravě následujícího pokrmu budete potřebovat typické toskánské bylinky - šalvěj,rozmarýn a pak česnek, sůl a pepř. Dále nezbytný olivový olej - nejlépe samozrejmě též toskánský - kuřecí stehýnka nebo kousky kuřete,pár brambor a můžeme začít....
INGREDIENCE pro 4 osoby:
2 menší nebo 1 větší kuřecí stehno na osobu
2 lžíce sekané šalvěje
3-4 stroužky česneku
snítku rozmarýnu
sůl,pepř
olivový olej
brambory podle chuti a hladu strávníků
lze přidat pár cherry rajčátek k bramborám
trochu vody nebo bílého vína
Bylinky rozsekáme spolu s oloupanými stroužky česneku - ten můžeme i rozetřít se solí a přidat do bylinek. Směs smícháme se solí a pepřem a 2 lžícemi olivového oleje. Potřeme jím kuřecí stehna a část vsuneme i pod kůži. Necháme v chladu trochu uležet. Mezitim si oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Vhodíme je do mírně osolené vařící vody a povaříme asi 5-7 minut. Do pekáče vložíme ochucená stehna, přidáme ovařené brambory, olej a pokud máte,tak i rozpůlená cherry rajčátka. Já pohodím sem tam i kousky másla...Podlijte troškou vody nebo bílého vína a dejte péct do trouby na 200' asi 45 minut - záleží jako vždy na vaší troubě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bozena Bozena | 20. března 2015 v 17:39 | Reagovat

Prisla jsem hladova ze zahrady a ty tady nabizis takovou skvelou dobrutku. Hned bych se do ni pustila. Varis moc dobra jidla, rodinka musi byt spokojena. Toskansko nabizi same dobroty.

2 Iva Iva | E-mail | Web | 20. března 2015 v 20:33 | Reagovat

Růženko, další skvělá mňamka. :-) Dávám si ji do záložky. :-D  ;-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 22. března 2015 v 11:31 | Reagovat

[1]:Rodinka nebrbla... :-) Ja taky ne,varim rada a hlavne je vse rychle. Obcas ale zabrousim i do te ceske :-) Uz jsem Italy naucila na gulas,kure na paprice,bramboracku,vanocni cukrovi ...a dalsi!

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 22. března 2015 v 11:32 | Reagovat

[2]: Ahoj Ivo,ja v posledni dobe taky varim casto "ze zalozky!" :-) Aspon byva zmena :-)  :-)

5 Beallara Beallara | Web | 22. března 2015 v 21:00 | Reagovat

Růženko, upřímně, já můžu machrovat :D  :D  :D , já mám italské recepty od jedné české kočky, která umí super vařit, zlatý internet ;-)  :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. března 2015 v 20:43 | Reagovat

[5]: :-D  :-D Ted jsi me pobavila...No jde to z kuchyne do kuchyne,zadny televizni profik :-) Zdravim!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama