VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Dušené maso s brambory,hráškem a mrkví (Spezzatino con patate, piselli e carote)

27. dubna 2015 v 18:10 |  Maso a drůbež
Následující recept patří do skupiny "z jednoho hrnce". Tato úprava dušeného masa je v Toskánsku dost populární,klasika je maso jen s brambory, šalvějí a rajčaty,ale lze přidat i jinou zeleninu podle vaší chuti. Italské slovo "spezzatino" znamená něco "rozkouskovaného" jako maso a zelenina v tomto receptu.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
700 gr předního hovězího nebo telecího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
3 mrkve
200 gr hrášku (i zmrazeného)
500 gr brambor
1 malá plechovka oloupaných rajčat nebo protlaku bez příchutě
olej,sůl a pepř
vývar na podlévání
Maso nakrájíme na kousky (asi jako na guláš). Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky,mrkev na kolečka. Tuto zeleninu a zmrazený hrášek lze přidat syrovou nebo mírně povařit v malém množství vody aby se nevylouhovala asi 5-7 minut - urychlí se tím příprava pokrmu. Cibuli nakrájíme a spolu se šalvějí a rozmáčknutým česnekem mírně osmahneme na oleji,potom přidáme maso a když se zatáhne,trochu podlijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Pak přidáme zeleninu, pokrájená rajčata nebo protlak, dochutíme solí a pepřem nebo peperončínem a dovaříme za občasného podlévání a míchání až jsou maso i zelenina měkké. Odstavíme z ohně a necháme chvíli odpočinout, pak podáváme.Podle mě je ještě lepší druhý den když se rozleží!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 27. dubna 2015 v 19:23 | Reagovat

Ahoj Růženko, tyhle recepty z jednoho hrnce jsou nejlepší :-)  :-) Tenhle recept jsem opět neznala a tak mám zase další novou inspiraci :-)  :-)  :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 27. dubna 2015 v 20:28 | Reagovat

Taky jim fandim...! A čím větší hrnec, tím líp! :-D

3 Helena Helena | E-mail | Web | 27. dubna 2015 v 20:45 | Reagovat

Taky mám ráda eintopfy, děkuji za inspiraci Růženko. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. dubna 2015 v 8:58 | Reagovat

[3]: Taky mu doma říkáme eintopf :-), po německu,tady se říká "piatto unico" - jediný talíř :-)

5 Božena Božena | 28. dubna 2015 v 17:11 | Reagovat

Ideální rychlé jídlo, chutné a ještě v jednom hrnci. Diky za připomenutí, už dlouho jsem to dlouho nedělala.

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. dubna 2015 v 12:48 | Reagovat

[5]: To je pravda, někdy jsou to známé recepty ale musí se připomenout.. :-)

7 Janinka Janinka | E-mail | Web | 1. května 2015 v 14:42 | Reagovat

To vypadá skvěle! A hlavně je to z jednoho hrnce, takže za mně dobrý! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama