VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Vepřová pečeně se šalvějovým pestem a pancettou (Arista con la pancetta e pesto di salvia)

22. dubna 2015 v 14:37 |  Maso a drůbež
Pancetta je sušená italska slanina. Čímž nemyslím "suchá" ale jen usušená vzduchem. Je k dostání i v českých obchodech,pokud neseženete,dá se nahradit i anglickou slaninou. Italská je krájená bud na proužky (pancetta tesa) nebo na kolečka (pancetta arrotolata) což není nic jiného než tatáž pancetta srolovaná a pak nakrájená. V Toskánsku se používá dost často, při přípravě omáček na těstoviny, při úpravě mas,brambor nebo zeleniny - např.hrášku. Udělala jsem šalvějové "pesto" a zabalila jej do plátků pancetty kterou jsem pak prošpikovala vepřovou pečeni.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
800 gr vepřové pečeně
100 gr pancetty
1 hrst šalvějě
2 stroužky česneku
1 cibule
sůl a pepř
olej
půl sklenky bílého suchého vína (nemusí být)
horký vývar na podlití
Šalvěj a česnek nasekáme nebo rozmixujeme. Na prkénko rozprostřeme plátky pancetty a nakrájíme na asi 5cm kousky. Na každý dáme trochu "pesta" a zarolujeme. Do masa uděláme nožem zářezy do kterých vsuneme takto připravené rolky. Můžeme obvázat motouzem aby lépe drželo tvar. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme zesklovatět na olej. Potom vložíme maso a opečeme ze všech stran,podlijeme vínem,zvýšíme plamen a necháme jej odpařit. Pak mírně podlijeme vývarem a dáme péct přikryté do trouby asi na hodinu.Občas obracíme a přiléváme vývar aby se maso nevysušilo. Pak odkryjeme a dopečeme dalších asi 10 minut - až je maso měkké. Necháme chvíli odpočinout a potom zabalíme do alobalu asi na 15-20 minut. Maso se pak bude lépe krájet.
Podávala jsem s bramborovou kaší kterou jsem ozdobila plátky opečené pancetty.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 22. dubna 2015 v 20:41 | Reagovat

Masíčko!! to musí být dobrota. Všechny ty indgredience tomu museji dát fantastickou chuť.
Určitě jste si pošmákli..

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. dubna 2015 v 14:17 | Reagovat

Masíčko bylo fakt dobré - nevím jestli díky samotnému masu nebo tím,že jsem prošpikovala pancettou,ale vyšlo krásně měkké a štavnaté. Taky že nezbyl ani kousek! :-)  :-)

3 Janinka Janinka | E-mail | Web | 23. dubna 2015 v 17:12 | Reagovat

Vypadá to lahodně! Jen kdyby tu nebyl někdo tak línej a uvařil si to :-D.

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 24. dubna 2015 v 14:05 | Reagovat

[3]: To můžeš zvládnout! Jde jen o to prošpikování,pak se to víceméně dělá samo!
Já se po letech denního vaření vypracovala k rychlým receptům :-)  :-)

5 Iva Iva | E-mail | Web | 25. dubna 2015 v 23:43 | Reagovat

Růženko, ty jsi pilná jako včelička. Prošla jsem tvoje recepty a přečetla článek o výletu do Říma. Ty zde máš samé dobrůtky. Šalvěj také ráda používám. :-D  ;-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. dubna 2015 v 12:08 | Reagovat

[5]: Díky za uznání! :-) Jsou tu jen jídla která se běžně vaří doma a jelikož v Itálii se vaří rádo a často..mám aspon inspiraci pro blog :-) Šalvěj si pěstuju v květináči,používá se hodně často.

7 Miloslava Miloslava | Web | 26. dubna 2015 v 15:47 | Reagovat

Růženko,receptík jsem si opsala a někdy až nás bude více určitě vyzkouším.Zatím co musím občas zajet na zahradu,nemáme ji u domu ale v kolonii,tak se snažím vařit spíše rychlovky.
PS:nyní odpověď na dotaz jaký program používám na úpravu fotek?já jich používám vícero,příklad Picaso,ale poslední na blogu je od syna z mobilu. :-)

8 Beallara Beallara | Web | 26. dubna 2015 v 18:29 | Reagovat

Já mám z prasete nejraději právě tu kotletu nebo pečeni, jak komu vyhovuje, struktura tohoto masa nemá konkurenci ve vepřovém :-P , určitě zkusím, líbí se mi i ta kombinace s bramborovou kaší :-)

9 Helena Helena | E-mail | Web | 27. dubna 2015 v 20:47 | Reagovat

To jídlo vypadá Růženko nadýchaně. Určitě bych si pochutnala. :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. dubna 2015 v 20:59 | Reagovat

[7]: Díky za radu ohledně fotek. Asi taky zapojím synka :-)  :-)

11 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. dubna 2015 v 21:01 | Reagovat

[8]:Taky nejvíc používám. A kašičku tu my moc rádi,dělám jí často dokud není moc horko - pak už na ní nemá nikdo chut a nastoupí salátky :-)

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. dubna 2015 v 21:02 | Reagovat

[9]: Nadýchaně - to je moc hezká definice! :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama