VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Penne s chřestem ( Penne agli asparagi)

5. května 2015 v 17:09 |  Těstoviny
Chřestová sezona je v plném proudu a jelikož u nás doma je oblíbený, máme ho na stole dost často. Kromě klasicky vařeného a politého máslem nebo jen olivoým olejem a posypaný parmezánem jako přílohu ho používám i k přípravě těstovin nebo do rizota. Dnes jsem dělala penne a recept hned předávám dál.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
400 gr chřestu
1 čerstvá cibulka
malá sklenička bílého vína
350 gr těstovin "penne" - ale můžete použít i jiný druh těstovin,nejllípe krátký formát
sůl a pepř
olivový olej
strouhaný parmezán
Chřest očistíme a odkrojíme spodní tvrdé části. Pak jej dáme vařit, nejlépe do vyššího hrnce tak,aby vršky nebyly potopené a uvařily se v páře - jsou velmi měkké.Vyjmeme a nakrájíme na malé kousky,špičky necháme vcelku na ozdobu. Mezitím na oleji ve větší pánvi zpěníme nadrobno krájenou cibulku a vložíme kousky chřestu. Promícháme a necháme podusit, pak přilijeme víno a když se odpaří vše rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí a pepřem.
Recept je rychle hotový takže zároven si můžete uvařit i penne v osolené vodě. Scedíme je a vhodíme do připraveného chřestu na pánev ve které jsme jej připravili. Pokud je příliš hustý, rozředíme nejdřív trochou vody ve které se vaří těstoviny nebo vodou kde jsme vařili chřest.Přisypeme parmezán dobře promícháme a vložíme i vršky chřestu.
Na talíři ještě posypeme parmezánem a podáváme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 5. května 2015 v 17:16 | Reagovat

V tomto ročním období není nic chutnějšího jako  chřest. Denně sklízíme pěknou úrodu a připravujeme z něj různé pochoutky. Dnes byla krémová polévka s krutonky a protože je horko, k obědu nam stačila jen polévka. S těstovinami vyzkouším hned zítra. Dík za prima recept.

2 Alis Alis | Web | 5. května 2015 v 18:25 | Reagovat

Ahoj Růženko,  chřest s těstovinami musí být dobrůtka :-)  :-)

3 beallara beallara | Web | 5. května 2015 v 19:30 | Reagovat

Já s chřestem bojuju, nepěstuji ho a z obchodu je ovadlý, olezlý, nechutný, jsme s ním celkem pozadu, v obchodech prodavačky nikdo neškolí a ony s ním neumí zacházet :-!  :-!

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. května 2015 v 23:52 | Reagovat

[1]: Polévka byla nedávno..taky s krutony :-)  :-) Dnes by na ní bylo docela teplo - 30  stupnů! :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. května 2015 v 23:54 | Reagovat

[2]: Alenko je dobré i rizoto..časem dodám! :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. května 2015 v 23:56 | Reagovat

[3]: To je dost velká škoda..Pokud ho někde objevíš ve slušnějším stavu,dej ho do vyšší nadoby s vodou - jako kytky. Vydrží a pokud je jen trošku "unavený" vzpamatuje se! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama