VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Rizoto s rajčaty a mozzarelou (Risotto con pomodoro e mozzarella)

28. května 2015 v 7:00 |  Rizota
Rizoto s letní chutí rajčat, mozzarelly a bazalky připravíte během půl hodinky.Jediné co se musí dodržet je použít správnou rýži pro rizota - např. nepoužívat rýži předvařenou!-a neodcházet od plotny,protože rizoto se musí často míchat. A pokud se vám nechce rýži vážit,použijte tuto italskou míru : na každou osobu 2 plné hrsti rýže + 1 hrst do hrnce navíc - pro hosta :-)) !
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr rýže
1 menší cibule
200 gr mozzarelly
plechovka drcených rajčat (asi 200 gr)
bazalka,sůl, pepř nebo peperoncino
2 lžíce másla
zeleninový vývar
olej
Rýži dobře propláchneme.Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dáme podusit na olej. Když zesklovatí,vložíme rajčatovou drt (pokud máte ze zahrádky, vyberte zralá rajčata a spařte je vařící vodou,pak oloupejte a rozdrtte na malé kousky) a dobře promíchejte. Když se tekutina odpaří,přilijte trochu horkého zeleninového vývaru - vždy jen po troškách a další přidejte až se předchozí vsákne.Rizoto musí zůstat vláčné a měkké a když pohnete hrncem,musí se "zhoupnout". Dochutte solí,pepřem (nebo ještě lépe peperoncinem), přidejte máslo a sekanou bazalku a nakonec na malé kousky nakrájenou mozzarelu. Dobře zamíchejte a hned podávejte - jakmile se mozzarella rozpustí,začne se táhnout a servírování už není tak jednoduché :-))

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 28. května 2015 v 17:17 | Reagovat

Ahoj Růženko, rizoto mám moc ráda a hlavně to italské podle  Tvých rad :-)  :-)  :-) s rajčátky a mozzarellou to musí být taky dobrůtka.

2 beallara beallara | Web | 28. května 2015 v 17:41 | Reagovat

Tak to je jídlo přesně podle mého gusta, mňam :-P  :-P

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 29. května 2015 v 14:54 | Reagovat

Je fakt, že maso do rizota být nemusí a pokud je tak chutné, mňam. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. května 2015 v 23:08 | Reagovat

[1]:Ahoj Ali,já bych risotto a vůbec rýži mohla jíst pořád :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. května 2015 v 23:11 | Reagovat

[2]:Díky :-) je to taková typická italská kombinace :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. května 2015 v 23:29 | Reagovat

[3]: To je pravda!Vyloženě masová rizota se tu ani nedělají - ještě tak se používá šunka, pancetta nebo salsiccia.A i tak většinou ve spojení s nějakou zeleninou :-) :-)

7 Božena Božena | 30. května 2015 v 13:54 | Reagovat

To vypadá moc dobře. Určitě vyzkouším.

8 Janinka Janinka | E-mail | Web | 30. května 2015 v 20:28 | Reagovat

Jako vždy mňamina. Proč já jen sem lezu vždycky hladová! :-D

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 31. května 2015 v 12:02 | Reagovat

[7]: Jestli máš na zahradě rajčata,zkus s čerstvými! :-)  :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 31. května 2015 v 12:03 | Reagovat

[8]: To by se nemělo,jako chodit nakupovat s prázdným žaludkem :-)  :-)!

11 mamaeka mamaeka | E-mail | Web | 3. března 2017 v 19:27 | Reagovat

Resep puding karamel sepertinya sangat tepat bagi Anda yang ingin mencoba membuat puding secara sederhana dan mudah. Resep ini kami peroleh dari berbagai sumber terpercaya yang sudah membuktikannya. Tertarik untuk mencoba? Mari kita ikuti.Cara membuat puding karamel kelihatannya sulit. Padahal tidak demikian. Untuk membuatnya Anda memerlukan bahan-bahan sebagai berikut:Bahan Untuk Karamel :Gula pasir 175 gram <a href="http://mamaeka.com/resep-puding-karamel-sederhana-dan-mudah/">Resep Puding Karamel Sederhana dan Mudah </a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama